Connect with us
Când va fi organizat referendumul pentru familie. Anunțul lui Liviu Dragnea

Știri

Când va fi organizat referendumul pentru familie. Anunțul lui Liviu Dragnea

Referendumul pentru familie ar putea fi organizat fie în 30 septembrie, fie în prima duminică din octombrie, a declarat președintele PSD Liviu Dragnea. Există, însă, o condiție pentru ca acest referendum să devină realitate.

”Nu, dumnealui nu a abordat subiectul.

Aici lucrurile au intrat pe ultima 100 de metri, la începutul lunii septembrie, în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul pentru declanșarea referendumului și referendumul poate fi organizat fie pe 30 septembrie, fie în prima duminică din octombrie.

Trebuie să vorbim și cu Guvernul, pentru a avea bani în buget. Nu e obligatoriu să fie duminică și nu e obligatoriu să fie doar o zi”, a declarat Liviu Dragnea.

Propunerea referendumului pentru familia tradițională aparține Coaliției pentru Familie și este susținută de Biserica Ortodoxă Română.

Analiştii avertizează că acest referendum este o temă falsă, inventată de politicieni avizi de imagine şi care plasează România în rândul unor ţări ultraconservatoare precum Ungaria sau Polonia.

“O valoare esenţială care pune în centrul interesului individul e înlăturată, ocultată în favoarea unor valori comunitare. Cine se află în centru? Individul sau comunitatea”, a declarat analistul Cristian Pârvulescu, conform Stirile Pro TV.

Ca să fie validat, la referendum trebuie să se prezinte peste 6 milioane de alegători.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat,  despre referendumul privind definirea familiei în Constituţie, că trebuie ca atât susţinătorii, cât şi adversarii să manifeste toleranţă şi că trebuie respectată legea ad literam.

”Eu am spus-o şi o repet, e nevoie de foarte multă toleranţă din ambele părţi, fiindcă dacă pornim o luptă cvasipolitică acerbă între susţinătorii şi adversarii iniţiativei, nu ajutăm pe absolut nimeni.

Aceste lucruri trebuie tratate cu calm, trebuie respectată ad literam legea şi atunci românii se vor exprima”, a mai spus Iohannis.

Citește și: Președintele USR: „Când PSD va declanșa suspendarea Președintelui, toate etapele subsecvente, inclusiv referendumul, trebuie să fie realizate”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top