Conform The Guardian, cu cât nivelul de poluare al aerului este mai mare, cu atât rata mortalității virusului Covid-19 este mai mare. Un studiu recent a arătat că 78% dintre decesele cauzate de noul coronavirus au avut loc în 5 din 66 regiuni administrative din Italia, Franța, Spania, Germania. Cele 5 regiuni sunt cele mai poluate dintre toate.
Cercetătorii au examinat nivelul de dioxid de azot. Acesta este poluantul produs în cea mai mare parte de vechiculele cu motor diesel. O mulțime de studii au relevat faptul că dioxidul de azot și expunerea plămânilor sunt legate.
Cu cât un om are o expunere mai mare la dioxidul de azot, cu atât mai multe probleme ale plămânilor vor dezvolta. Astfel oamenii infectați cu Covid-19 au mai multe șanse să decedeze.
„Rezultatele indică faptul că expunerea pe termen lung la acest poluant ar putea să fie unul dintre cei mai importanți contributori la rata de mortalitate a COVID-19 în aceste regiuni și în toată lumea. Otrăvirea mediului înseamnă și otrăvirea propriul nostru corp. Atunci când el trece printr-un stres de genul celui provocat de coronavirus, capacitatea de a se apăra este foarte limitată”, a precizat cercetătorul la universitatea din Germania care a condus cercetarea.
Încă un studiu publicat în 7 aprilie s-a axat pe poluarea cu particule fine din SUA. S-a descoperit că o creștere mică de poluare este asociată cu o rată mai mare a mortalității din cauza Covid-19.
În acest moment la nivel global se înregistrează un număr de 2.436.120 cazuri de Covid-19. Mai mult, sunt 166.762 morți și 637.407 persoane vindecate. Cele mai multe cazuri se înregistrează în SUA.
Până la această oră au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate și externate, conform știrileprotv.ro.