Connect with us
Carantină pentru românii care merg în Belgia. Cât trebuie să stea izolați

Știri

Carantină pentru românii care merg în Belgia. Cât trebuie să stea izolați

Carantină pentru românii care ajung în Belgia. Ei trebuie să stea izolați timp de șapte zile, după care trebuie să facă un test pentru depistarea coronavirusului. În cazul în care testul este negativ, carantina se încheie pentru acești români.

Românii care ajung în Belgia sunt carantinați

Carantină pentru românii care ajung în Belgia. Șapte zile trebuie să stea izolați, după care vor efectua un test molecular tip PCR. Dacă rezultatul este negativ, ei vor putea ieși din carantină. Precizările au fost făcute de către Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit noilor modificări introduse de autoritățile belgiene, care au intrat în vigoare la data de 31 decembrie 2020, orice persoană (rezidentă sau nerezidentă) care merge în Belgia după o ședere de cel puțin 48 de ore într-o zonă roșie, inclusiv România, trebuie să intre în carantină la domiciliu sau într-o altă locație declarată de către persoana în cauză.

Măsura rămâne în vigoare cel puțin până la data de 15 ianuarie 2021. Este important de știut că persoanele rezidente în Belgia care se întorc dintr-o zonă roșie unde au stat mai mult de 48 de ore trebuie să efectueze două teste moleculare tip PCR, respectiv în prima zi și în a șaptea zi de carantină.

Începând cu data de 2 ianuarie 2021, aceste persoane vor recepționa un mesaj tip SMS după întoarcerea pe teritoriul belgian, care le va permite să se prezinte la un centru de testare.

Categorii de persoane exceptate de la măsura efectuării carantinei

Există anumite categorii de persoane care sunt exceptate de la măsura efectuării carantinei. Este vorba despre persoanele care îndeplinesc funcții critice în sectoare esențiale, în baza unui certificat emis de angajator.

Până pe 4 ianuarie 2021, rezidenții care s-au deplasat în străinătate din motive profesionale pot obține o derogare în baza unui certificat de la angajator, care să ateste scopul profesional al călătoriei; începând cu data de 4 ianuarie 2021, chestionarul de autoevaluare al Formularului de localizare a pasagerilor va lua în considerare călătoriile de afaceri certificate de angajator;

Studenții pot întrerupe carantina, în mod excepțional, doar pentru a susține un examen.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top