Connect with us
Tronsonul de drum dintre Telescaun și Muntele Mic a fost închis vineri, din cauza intensificărilor de vânt și a ninsorii viscolite

Știri

Caraș-Severin: Drum de acces spre Muntele Mic, închis din cauza viscolului

Drumul de acces spre Muntele Mic din județul Caraș-Severin a fost închis vineri. Tronsonul de drum dintre Telescaun și Muntele Mic a fost închis circulației din cauza intensificărilor de vânt și a ninsorii viscolite. Întregul județ Caraș-Severin se află sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit salvamontiștilor, stratul de zăpadă măsoare peste 50 de centimetri iar vizibilitatea scade sub 150 de metri. Utilajele de la drumuri curăţă şoseaua, însă intervenţia este îngreunată de viscol.

„Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Caraș-Severin, în calitate de administrator al DJ 608A, a solicitat și a obținut aviz favorabil pentru închiderea circulației pe tronsonul de drum cuprins între Telescaun și stațiunea Muntele Mic, urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Participanții la trafic sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0255 — 213.212, înaintea efectuării unei deplasări pe drumurile județene”, a declarat Camelia Basaraba, șefa Serviciului Comunicare din Consiliul Județean Caraș-Severin.

Tronsonul de drum dintre Telescaun și Muntele Mic, închis din cauza viscolului

Județul Caraș-Severin se află sub cod portocaliu de viscol și ninsoare până la ora 14. Potrivit serviciului Salvamont Caraş-Severin, dacă vântul se va opri, vineri după-amiază vor fi condiţii pentru schiat pe pârtie.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru toată țara, valabilă de vineri dimineața până în noaptea de vineri spre sâmbătă. Există avertizări cod portocaliu de viscol pentru mai multe zone de munte.

Citește și: Iarna și-a intrat în drepturi: Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri naționale

În județul Maramureș, Infotrafic a emis deja deja restricții de trafic pentru mașinile de mare tonaj. În acest județ ninge abundent. Se circulă în condiţii de iarnă și în judeţul Mureş pe DN 15 (E578) Târgu Mureş – Reghin – Topliţa şi pe DN 13A Bălăuşeri – Praid, dar şi pe şoselele din Harghita.

Traficul este îngreunat și pe drumurile din zona stațiunii Moneasa, din județul Arad. Potrivit autorităților locale, pe șosele s-a depus un strat de zăpadă de 20 de centimetrii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top