Connect with us
Cardiologie şi reumatologie Cluj: două specialităţi medicale esenţiale pentru sănătatea ta

Știri

Cardiologie şi reumatologie Cluj: două specialităţi medicale esenţiale pentru sănătatea ta

Cardiologie şi reumatologie Cluj: două specialităţi medicale esenţiale pentru sănătatea ta

Cardiologia şi reumatologia sunt două ramuri ale medicinei interne care se ocupă cu diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor sistemului cardiovascular, respectiv al sistemului musculoscheletal şi al ţesutului conjunctiv. Aceste specialităţi medicale sunt strâns legate între ele, deoarece multe boli reumatice pot avea complicaţii cardiace şi invers.

Servicii cardiologie Cluj

Cardiologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul, prevenirea şi tratamentul bolilor inimii şi vaselor de sânge. Printre cele mai frecvente afecţiuni care pot fi tratate la o clinică de cardiologie Cluj se numără: hipertensiunea arterială, angina pectorală, infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă, aritmiile, valvulopatiile, cardiomiopatiile, endocardita, pericardita etc.

Cardiologul este medicul care evaluează starea de sănătate a pacientului prin anamneza, examen clinic şi investigaţii paraclinice (analize de sânge, electrocardiograma, ecocardiografie, holter ECG, test de efort etc.) şi stabileşte diagnosticul şi planul de tratament adecvat. În cazurile grave, cardiologul poate recomanda şi intervenţii chirurgicale sau proceduri invazive precum angioplastia coronariană, stentarea sau implantarea de dispozitive cardiace.

Reumatologie Cluj

Reumatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul şi managementul bolilor reumatice şi musculo-scheletice, incluzând boli degenerative şi inflamatorii articulare, boli de ţesut conjunctiv, boli de ţesuturi moi şi sindroame musculoscheletale dureroase cronice. Printre cele mai frecvente afecţiuni tratate la secția de reumatologie Cluj se numără: artrozele, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozantă, artrite septice, guta şi pseudoguta, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, vasculitele etc.

Reumatologul este medicul care evaluează starea de sănătate a pacientului prin anamneza, examen clinic şi investigaţii paraclinice precum analizele de sânge, radiografiile articulare, ecografia articulară sau puncţia articulară şi stabileşte diagnosticul şi planul de tratament adecvat. În cazurile mai severe, reumatologul poate recomanda şi tratamente biologice sau imunosupresoare.

Cardiologia și reumatologia – specialităţi care se leagă

Combinația de cardiologie și reumatologie poate aduce numeroase beneficii pentru pacienți. De exemplu, multe afecțiuni reumatologice pot afecta inima, iar pacienții cu astfel de afecțiuni ar trebui să fie monitorizați de către un cardiolog. De asemenea, anumite medicamente utilizate în tratamentul bolilor reumatologice pot afecta inima și ar trebui monitorizate de către un specialist în cardiologie.

Pe de altă parte, afecțiunile cardiace pot afecta și articulațiile, iar pacienții cu astfel de afecțiuni ar trebui să fie monitorizați și de către un medic reumatolog. 

Prin urmare, dacă vrei sa ai o stare de sănătate bună, este recomandat să apelezi la serviciile combinate de cardiologie și reumatologie. Acest lucru poate aduce numeroase beneficii pentru pacienți, asigurând o abordare holistică și personalizată a sănătății lor. În Cluj, există o serie de clinici și spitale care oferă servicii de calitate în ambele domenii medicale, astfel că pacienții primesc cele mai bune tratamente pentru afecțiunile lor.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top