Connect with us
Care este diferența dintre seturile de anvelope vară și all season

Știri

Care este diferența dintre seturile de anvelope vară și all season

Care este diferența dintre seturile de anvelope vară și all season

Anvelopele all-season sunt asemeni denumirii pe care o au, oferind performanțe bune de-a lungul celor patru anotimpuri, dar și condiții optime de conducere pe carosabil.

Multe voci spun că, pe măsură ce temperaturile cresc, dacă mașina pe care o conducem are un set de anvelope all season atunci nu vom întâmpina nicio problemă.

Mai mult decât atât, este considerată cea mai bună alegere pe care o putem face pentru vară. Dar se pare că, acest lucru nu este în totalitate valabil. Iar în cazul acesta, intervin anvelopele de vară. 

Ce sunt anvelopele de vară?

Anvelopele de vară sunt proiectate și construite pentru lunile de vară. Pe măsură ce temperatura crește, căldura poate înmuia cauciucul din anvelope și poate determina extinderea aerului din interiorul acestora.

Compusul de cauciuc din seturile de anvelope vara este proiectat pentru a rezista la temperaturi ridicate. De asemenea, acest compus menține tracțiunea pentru a oferi conducătorilor auto un control mai bun pe porțiunile de drum afectate de temperaturile ridicate pe care le simțim în timpul verii.

Mulți specialiști spun că, aceste seturi de cauciucuri vară sunt modelate pentru a maximiza plasturele de contact dintre anvelopă și drum, ceea ce poate contribui la o mai bună manevrare și virare.

Cum sunt diferite seturile de anvelope vară comparativ cu seturile de cauciucuri allseason?

Căldura nu este singurul lucru care diferențiază seturile de cauciucuri vară de seturile de cauciucuri all-season. În timp ce seturile de anvelope all-season ajută la asigurarea tracțiunii în condiții umede și uscate indiferent de anotimp, seturile de cauciucuri de vară excelează atât în condiții umede, cât și uscate în timpul lunilor de vară.

Datorită caracteristicilor lor de performanță, majoritatea anvelopelor de vară vin în dimensiuni care pot corespunde și în cazul unor mașini de curse mai sportive, cum ar fi autoturismele mari, precumhatchback-urile turbo și sedanurile de înaltă performanță.

Banda de rulare a seturilor de cauciucuri vară este proiectată pentru a ajuta la tracțiunea pe carosabil umed și pentru a reduce hidroplanarea. Având mașina echipată cu cauciucuri de vară ne putem simți în siguranță indiferent dacă soarele strălucește pe cer, iar peste câteva ore începe o ploaie de vară.

Putem folosi anvelope de vară pe tot parcursul anului?

Chiar dacă anvelopele de vară sunt indicate oricărui tip de autoturism în sezonul cald, ele nu sunt atât de grozave în lunile mai reci. Nu este indicat să păstrăm anvelopele de vară în timpul iernii, pentru că dacă o facem, este posibil să observăm o scădere a performanței.

Compușii de cauciuc din anvelopele de vară sunt special concepuți pentru a rezista la căldură în timpul sezonului mai cald. Dar când temperaturile scad, cauciucul din anvelopele de vară poate deveni rigid și total neadecvat condițiilor de iarnă, ceea ce duce la scăderea performanței, tracțiune redusă și manipulare slabă.

Așa cum compusul de cauciuc din seturile de cauciucuri vară nu este proiectat pentru iarnă, banda de rulare a anvelopelor de vară nu este menită să reziste drumurilor de iarnă.

Exact cum echiparea mașinii cu anvelope de vară în sezonul cald înseamnă mai multă siguranță pe drum, de asemenea, înseamnă mai puțină aderență în timpul iernii. În felul acesta, au apărut seturile de cauciucuri all-season.

Adâncimea și designul benzii de rulare, precum și compusul de cauciuc de pe anvelopele all-season, sunt proiectate pentru a rezista la temperaturi mai scăzute și pentru a ne ajuta să menținem tracțiunea și controlul în timpul iernii. Deci, odată ce temperatura scade, cel mai bine este să trecem la anvelope all-seasonsau de iarnă.

Este indicat să achiziționăm un set de anvelope de vară?

Anvelopele de vară sunt o necesitate pentru orice șofer în sezonul cald, iar pe piața din România, la momentul prezent, sunt disponibile diverse modele, dimensiuni și branduri. Pentru a evita neplăcerile și a avea parte de produse de calitate, se recomandă achiziția de cauciucuri de vară doar de la comercianți de încredere.

Pe anvelope-discount.ro găsim produse de la producători de top, produse certificate și testate corespunzător. Pentru informații suplimentare se poate apela la asistența gratuită de pe website, iar produsele disponibile pot fi sortate cu ajutorul filtrelor. Toate seturile de anvelope vară pot fi livrate oriunde în țară, iar persoanele din București pot opta pentru ridicarea personală din showroom.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top