Connect with us
Carmen Dan cere o ANCHETĂ după crima de la metroul bucureştean

Știri

Carmen Dan, ministrul de Interne, audiată la DNA

Carmen Dan, ministrul de Interne, a fost chemată luni dimineața, pentru audieri la DNA. Aceasta va da explicații în dosarul deschis pentru a afla cum a fost redactată și adoptată ordonanța 13.

Procurorii DNA fac cercetări in rem asupra modului în care a fost adoptată controversata OUG 13. Mai mulți oficiali din guvernul Grindeanu au fost convocați în calitate de martori. Grațiela Gavrilescu, ministrul pentru relația cu Parlamentul a fost audiată miercuri.

Mai mulți membrii ai Guvernului Grindeanu au fost convocați la DNA

Mihai Busuioc, în calitatea sa de secretar general al Guvernului, a fost implicat în procesul de adoptare a controversatei ordonanțe. Din stenograma ședinței în care a fost adoptată OUG 13, reiese că în momentul în care Sorin Grindeanu îl întreabă dacă ordonanța are toate avizele, acesta îi răspunde că da.

Potrivit aceleiași stenograme, și ministrul justiției de la acea vreme, Florin Iordache, l-a asigurat că ordonanța are toate avizele necesare.

”Domnule prim-ministru, vă rog să suplimentăm ordinea de zi cu trei proiecte. Este vorba, primul dintre ele, sau două dintre ele fac parte din pachetul de legi care vizează evitarea unei  hotărâri pilot de la CEDO. Şi aici discut de proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. Nu am avut nevoie…

Cel de al doilea este proiect de lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate. La acest proiect de lege am avizul domnului ministru de externe, domnul Meleşcanu. Şi cel de-al treilea, vă rog să suplimentăm şi cu cel de-al treilea.

Este vorba de proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală”, i-a spus ministrul Justiţiei Florin Iordache premierului Sorin Grindeanu, potrivit stenogramei publicată de Executiv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top