Connect with us
Cătălin Denciu, eroul anului 2020. Cum se mai simte medicul de la Piatra Neamț

Știri

Cătălin Denciu, eroul anului 2020. Cum se mai simte medicul de la Piatra Neamț

Înainte de tregedia de la Matei Balș, a avut loc nefericitul incident de la Piatra Neamț. În urma acestui incendiu și-au pierdut viața 15 persoane și mai multe au suferit răni grave. Medicul de gardă în acea noapte, Cătălin Denciu, a fost cel care și-a riscat viața pentru a salva pacienții. El a suferit arsuri grave și a devenit acum eroul anului 2020.

Cătălin Denciu, apreciat internațional

În cadrul conferinței-dezbateri despre infrastructura spitalelor, organizată de Colegiul Medicilor din România, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ținut să vorbească despre laudele aduse medicului-erou de la Piatra Neamț. Medicul a fost felicitat de directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății,  Hans Kluge.

Cătălin Denciu a intrat într-un clasament făcut de postul public de televiziune din Belgia, aflându-se pe locul trei, alături de un medic din Wuhan.

”Directorul regional de la OMS, Hans Kluge, l-a menționat specific pe medicul de la Piatra Neamț și i-a adresat mulțumirile că și-a riscat viața acolo. Cred că există oameni care salveaza vieți, punându-și-o pe a lor în pericol. Știu că sunt mulți dintre cei care ne urmăresc și aș vrea să le mulțumesc și în numele instituției pe care o conduc”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cătălin Denciu a fost detubat, dar greul nu a trecut

Cătălin Denciu a fost cel care a intrat în flăcări pentru a salva mai mulți pacienți de la incendiul din Spitalul de la Piatra Neamț. A doua zi de la incident, medicul a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Surprinzător, Cătălin Denciu a supraviețuit nefericitului accident. La o lună de la internare, medicul a fost detubat. Starea lui este stabilă acum, însă mai are nevoie de numeroase intervenții chirurgicale pentru a se reface complet. Medicii belgieni au reușit să-i refacă piciorul drept și face kinetoterapie, însă este intubat de fiecare dată când este operat, pentru că nu a trecut de perioadă critică.

Soția lui este în Belgia și are voie să-l viziteze aproape zilnic. Ministrul sănătății ține legătura cu familia periodic, pentru a vedea dacă are nevoie de ceva.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Cătălin Denciu, eroul anului 2020. Cum se mai simte medicul de la Piatra Neamț - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top