Știri

Cătălin Denciu, eroul anului 2020. Cum se mai simte medicul de la Piatra Neamț

Înainte de tregedia de la Matei Balș, a avut loc nefericitul incident de la Piatra Neamț. În urma acestui incendiu și-au pierdut viața 15 persoane și mai multe au suferit răni grave. Medicul de gardă în acea noapte, Cătălin Denciu, a fost cel care și-a riscat viața pentru a salva pacienții. El a suferit arsuri grave și a devenit acum eroul anului 2020.

Cătălin Denciu, apreciat internațional

În cadrul conferinței-dezbateri despre infrastructura spitalelor, organizată de Colegiul Medicilor din România, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ținut să vorbească despre laudele aduse medicului-erou de la Piatra Neamț. Medicul a fost felicitat de directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății,  Hans Kluge.

Cătălin Denciu a intrat într-un clasament făcut de postul public de televiziune din Belgia, aflându-se pe locul trei, alături de un medic din Wuhan.

”Directorul regional de la OMS, Hans Kluge, l-a menționat specific pe medicul de la Piatra Neamț și i-a adresat mulțumirile că și-a riscat viața acolo. Cred că există oameni care salveaza vieți, punându-și-o pe a lor în pericol. Știu că sunt mulți dintre cei care ne urmăresc și aș vrea să le mulțumesc și în numele instituției pe care o conduc”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cătălin Denciu a fost detubat, dar greul nu a trecut

Cătălin Denciu a fost cel care a intrat în flăcări pentru a salva mai mulți pacienți de la incendiul din Spitalul de la Piatra Neamț. A doua zi de la incident, medicul a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Surprinzător, Cătălin Denciu a supraviețuit nefericitului accident. La o lună de la internare, medicul a fost detubat. Starea lui este stabilă acum, însă mai are nevoie de numeroase intervenții chirurgicale pentru a se reface complet. Medicii belgieni au reușit să-i refacă piciorul drept și face kinetoterapie, însă este intubat de fiecare dată când este operat, pentru că nu a trecut de perioadă critică.

Soția lui este în Belgia și are voie să-l viziteze aproape zilnic. Ministrul sănătății ține legătura cu familia periodic, pentru a vedea dacă are nevoie de ceva.

Vezi comentarii

Share
Scris de
Săndulescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More