Connect with us
Cătălin Rădulescu, deputat PSD, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare de magistrații de la Instanța supremă..

Știri

Cătălin Rădulescu, condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat de dare de mită și administrarea unei firme, calitate incompatibilă cu funcția de parlamentar.

Decizia a fost luată de magistrații de la Instanța Supremă, care au respins astfel apelurile DNA la decizia inițială.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut luni, la ultimul termen de judecată, condamnarea lui Rădulescu la trei ani de închisoare cu executare.

Avocatul lui Cătălin Rădulescu a cerut achitarea deputatului pentru ambele fapte, iar în cazul în care s-ar dispune o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie sub minimul special, cu suspendare, doar pentru fapta de acte comerciale incompatibile cu funcţia.

Citește și: Bejinariu scapă momentan de urmărire penală. Secretarul general al PSD îi cere demisia

Deputatul Cătălin Rădulescu a arătat, în ultimul cuvânt, că a fost “târât” în acest proces de cei pe care i-a atacat zece ani şi că a contestat decizia de condamnare pentru a nu i se pune “emblema de corupt şi de penal”.

Cătălin Rădulescu, acuzat că a luat mită pentru construirea unei parcări

Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată în aprilie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat că, în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, s-a ocupat şi de administrarea şi controlul societăţii comerciale SC Concordia Con Strade, activitate incompatibilă cu funcţia de deputat.

Procurorii l-au mai acuzat pe deputatul PSD că, la 27 august 2013, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unei parcări pentru un supermarket din Piteşti, i-a promis acestuia 10.000 lei. În schimbul banilor, funcţionarul trebuia să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 de lei pentru lucrările prost executate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top