Connect with us
Catalin Tolontan a fost invitatul emisiunii "Sinteza zilei", la Antena 3

Știri

Catalin Tolontan, luat la rost de Mircea Badea: Dormi bine noaptea dupa ce un om s-a sinucis?

Catalin Tolontan a fost invitat la Antena 3 sa dezbata subiectul dosarului Hexi Pharma. Alaturi de el, in platou, s-a aflat si Mircea Badea, care a scris intr-o postare pe Facebook ca „Tolontan si acolitii sai ar trebui investigati de DIICOT exact ca cei de la Sky News, pentru mizeriile demente si eronate promovate”.

Citeste si: Suporter dinamovist, mort dupa ce a fost agresat la finalul meciului Steaua – Dinamo

Citeste si: Update: Cutremur in Italia -Doi romani morti si patru raniti. Bilant total: Peste 247 de morti

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Gazeta Sporturilor si jurnalistul Catalin Tolontan au dezvaluit, pe site-ul tolo.ro, bazandu-se pe declaratiile si pe documentele furnizate de fosti angajati ai firmei, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

Insa dupa cateva luni, cele mai multe teste, realizate de Institutul Cantacuzino, dar si de un laborator din Italia arata ca dezinfectantii erau diluati in limite legale.

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficienta pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu sa evaluam acum in detaliu ceea ce solicitati dvs, insa este de precizat ca urmeaza alte teste de eficienta pe un alt lot, care va fi trimis acestui institut. Ne gandim, pregatim teste care sa fie efectuate la institute din strainatate. Este o procedura in curs. Este o procedura mai complicată”, a declarat Augustin Lazar.

Dupa aceasta declaratie, multi au inceput sa arate cu degetul spre Catalin Tolontan, caruia i-au reprosat ca informatiile primite de el nu au fost verificate asa cum ar fi trebuit.

Catalin Tolontan: „Procurorul general a creat in mod fals o confuzie intre testele de eficienta si cele de sanitatie.”, a declarat jurnalistul la Antena 3.

Mircea Badea a profitat de prezenta jurnalistului si i-a adresat o intrebare dura: „Dormiti bine noaptea dupa scandalul creat?”. Tolontan i-a spus ca nu doarme bine pentru ca e obosit, insa este linistit fata de actiunile sale.

Badea il acuza ca a creat artificial o adevarat isterie cu infectiile nosocomiale din spitale, ca sunt oameni care refuza sa-si mai interneze copiii in spital si sustine ca are un caz concret, o fetita care a decedat dupa ce tatal ei a ezitat sa o interneze.

Mihai Gadea, moderatorul emiunii „Sinteza zilei” i-a adresat, de asemenea, o intrebare punctuala: „Aveti vreo mustrare de constiinta ca ati dat informatii care nu au fost verificate cum trebuie de dvs.?”.

Catalin Tolontan: „Buna intrebarea. Referitor la verificare, am fost contactati la sfarsitul lui 2015 de o persoana care ne-a dat cele doua retete de la Hexi Pharma diluate. Nu l-am crezut initial. Nu ne gandeam ca pot fi distribuite in spitale substante dezinfectante diluate. Ne gandeam ca statul verifica. A durat 4 luni pana sa constatam ca statul nu controleaza.”, a fost o parte din dialogul purtat in direct la Antena 3.

Sursa foto: tolo.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top