Connect with us

Știri

Câţi bani trebuie să scoţi din buzunar pentru bradul de Crăciun anul acesta

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunţat că a pus în vânzare în acest an aproximativ 60.000 de pomi de Crăciun, din speciile brad și molid. Cantitate este similară cu cea a anului trecut, iar prețurile rămân neschimbate. Asta înseamnă că pentru a vă bucura de bradul de Crăciun trebuie să scoateţi din buzunar între 10 și 30 de lei.

„Cantitatea pe care o punem în vânzare în 2017 este undeva la 60.000 de pomi de Crăciun, din speciile brad și molid, dar vom avea și brazi la ghiveci care provin din pepiniere. Prețurile nu le-am schimbat, vor fi similare cu cele de anul trecut, între 10 și 30 de lei.

Cu siguranță, nu asigurăm întregul necesar de pomi de Crăciun din piață, dar noi suntem foarte bucuroși că de câțiva ani de zile, de când avem aceste importuri de pomi de Crăciun din țări specializate, cum este Danemarca, de unde importă toată Europa, nu numai România, presiunea asupra pădurii a scăzut fantastic, și anume tăierile ilegale din această perioadă”, a declarat directorul general al Regiei, Ciprian Pahonțu, scrie Agerpres.

Preţurile pentru un brad sunt cuprinse între 10 şi 30 de lei

Prețurile de vânzare a pomilor de Crăciun din producția Romsilva sunt aceleași ca și în ultimii ani, respectiv: pentru pomii de Crăciun recoltați din regenerări naturale, între 10 și 30 de lei, în funcție de specie și înălțime.

Pentru pomii cu înălțimea de peste 3 metri, considerați comenzi speciale, prețurile sunt stabilite de direcțiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru înălțime. Iar pentru puieții ornamentali, prețurile variază între 30 și 150 de lei.

Vânzarea pomilor de Crăciun se va face de către fiecare direcție silvică în parte, în funcție de comenzile primite de la agenții comerciali, sau direct către persoanele fizice.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri de stat, aproximativ 48% din totalul fondului forestier național.

Citeşte şi Soarele în Săgetător. Ce înseamnă şi cum sunt afectate zodiile

De astăzi, Soarele intră în zodia Săgetător, ceea ce înseamnă curaj, optimism şi schimbare pozitivă în viaţa nativilor. Săgetătorul este un spirit liber, un aventurier, aşa că e bine să fii deschisă către noi oportunităţi şi să laşi în urmă tot ce ţi-a provocat suferinţă.

Berbec
Îţi faci planuri de călătorie pentru o minivacanţa ce bate la uşă. Ce-i drept, ai nevoie de puţină relaxare, aşa că nu ezita să profiţi de o excursie de zile mari. Cheamă-i pe cei dragi alături şi reîncarcă-ţi bateriile, căci te aşteaptă multe proiecte în care va trebui să te implici în totalitate.

Taur
Nu prea ai chef de muncă şi parcă te-ai săturat de tot ce te înconjoară. Ţi-ai dori să îţi schimbi meseria, însă acum nu e cel mai potrivit moment. Influenţa zodiei Săgetător asupra ta se va resimţi abia după data de 2 decembrie, când tensiunile cu cei din jur se vor diminua.

Gemeni
Ştii să îţi trăieşti viaţa la maximum şi, asemenea nativului Săgetător, faci din orice zi o mare petrecere. Nu îţi baţi capul cu problemele uzuale şi consideri că orice necaz are o rezolvare. Firea ta expansivă îi inspiră şi pe cei care te privesc.

Citeşte şi Teatrului de Revistă Constantin Tănase, anunţ după moartea Cristinei Stamate

Rac
Poate nu te-ai înţeles cu partenerul şi ai avut o perioadă mai proastă, însă acest lucru nu trebuie să îţi afecteze viziunea despre viaţă şi, mai ales, despre dragoste. Fii mai curajoasă şi încearcă, de fiecare dată, să spui în faţă tot ceea ce simţi. Doar prin comunicare vei reuşi să te eliberezi de lucrurile care te macină.

Leu
În ultima vreme, ai preferat să rămâi într-un con de umbră şi să îţi petreci timpul în singurătate. Nu numai că te-a influenţat emoţional acest lucru, dar te-a făcut să urăşti oamenii şi să îi consideri inamicii tăi. Vei porni conflicte greu de stins, iar mulţi dintre adversari îţi vor declara război pe viaţă.

Fecioară
Eşti foarte mulţumită de munca pe care o depui zilnic la locul de muncă şi ştii că meritele ţi se cuvin. Nu pune la suflet vorbele răutăcioase, căci invidia este pretutindeni. Totuşi, dacă ţi se oferă o oportunitate către un loc de muncă mai bun, nu da înapoi, orice ar fi!

Balanţă
Ai încercat să îţi faci o relaţie, numai că persoana cu care ai interacţionat nu ţi-a dat niciun răspuns, ba chiar te-a lăsat să aştepţi. Nu numai că eşti frustrată din această cauză, dar parcă nu mai vrei să auzi de noi idile. Ia o pauză de la întâlniri şi încearcă să te odihneşti, poate te-ai stresat prea mult din dorinţa de a fi totul perfect. Va veni şi momentul mult aşteptat!

Scorpion
O ceartă în familie te face să răbufneşti şi să arăţi tuturor ce spirit excentric eşti. Îţi place să deţii controlul, iar ceilalţi să îţi asculte ordinele. Nu uita că mulţi s-ar putea răzvrăti împotriva ta, dacă nu le acorzi dreptul la replică.

Citeşte şi De ce a murit Cristina Stamate. Ce spun medicii

Săgetător
Eşti ambiţioasă şi ţi-ai propus să ajungi cât mai sus pe plan profesional, indiferent de situaţie. Nimeni nu îţi stă în cale, iar acum este perioada ta de glorie. Cu Soarele în casa ta, vei avea succes şi vei reuşi să îţi îndeplineşti toate obiectivele, fie ele legate de bani, de profesie sau de statut.

Capricorn
Munceşti foarte mult şi ai nevoie de o pauză, căci în curând nu vei mai da randament. Profită de câteva zile libere şi încearcă să te relaxezi alături de familie sau de cei dragi. Nu uita că echilibrul în toate este cheia succesului!

Vărsător
Ai avut o perioadă aglomerată, în care stresul şi-a spus cuvântul, însă influenţele Săgetătorului se vor resimţi puternic la sfârşitul lunii. Vei recăpăta energia de dinainte, iar lucrurile vor intra pe făgaşul normal. Trebuie doar să dai dovadă de multă răbdare!

Peşti
Nu eşti mulţumită de nimic din ceea ce faci şi ai tendinţa nu doar să te critici pe tine însăţi, dar şi pe cei din jur. Se pare că ai aşteptări mult prea mari de la persoanele cu care lucrezi, aşa că ai face bine să te trezeşti la realitate înainte să te lovească o criză de nervi. Încearcă să îţi păstrezi calmul şi să priveşti întotdeauna partea plină a paharului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top