Connect with us
Ce decorațiuni alegi pentru living? Ceasuri de perete, perne decorative sau mobilier de şezut?

Știri

Ce decorațiuni alegi pentru living? Ceasuri de perete, perne decorative sau mobilier de şezut?

Dacă te gândeşti să faci mici modificări prin casă şi să redecorezi, cu siguranţă că livingul este prima cameră de pe listă.

Ideile pentru decoraţiunile de living sunt numeroase, motiv pentru care s-ar putea să te simţi copleşit şi să nu îţi fie prea uşor să armonizezi toate piesele. Va trebui să ţii cont de culoarea pereţilor, de mobilierul pe care îl ai deja, de mobilierul nou, de decoraţii şi accesorii, dimensiuni, iluminare şi multe altele.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi mai uşor decoraţiile pentru living.

Mobilier

Una din problemele cele mai frecvente cu care se confruntă oamenii când îşi decorează livingul este modul în care aranjează mobilierul care poate consta într-o canapea, mobilier de şezut, o măsuţă de cafea, o bibliotecă, etc. Plasarea mobilierului într-un living necesită un minim de planificare şi există câteva aspecte de care poţi ţine cont cum ar fi crearea unui punct focal, crearea zonelor de conversaţie sau facilitarea traficului prin cameră.

Foloseşte covoarele pentru a delimita zone funcţionale

Covoarele care delimitează o zonă funcţională trebuie alese cu atenţie, dimensiunea fiind foarte importantă. Dacă acesta este prea mic, livingul nu va avea un aspect armonios, la fel dacă este prea mare. Totodată, mobilierul ar trebui să fie aşezat astfel încât să încapă în întregime pe covorul de zona şi, totodată, să existe un spaţiu de cel puţin 10 cm de podea neacoperită între covor şi pereţii camerei.

Obiecte decorative pentru pereţi

Pereţii goi din living nu creează o impresie prea plăcută. Totodată, nici nu ar trebui să îi acoperi în întregime. Pereţii pot fi decoraţi cu opere de artă, oglinzi, corpuri de iluminat sau ceasuri. Pentru a crea un aspect armonios, nu este obligatoriu că obiectele decorative alese să fie foarte scumpe, ci doar să fie plăcute şi să se armonieze cu restul pieselor din cameră. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face când vine vorba de decoraţii este să îţi urmezi instinctul şi să alegi ceea ce îţi place şi, desigur, funcţionează în livingul tău.

Iluminarea în living

Iluminatul este extrem de important pentru un living. Lumina de aici ar trebui să creeze un ambient plăcut, să fie funcţională şi să dea accent anumitor zone. Sursele de lumină trebuie amplasate la niveluri diferite în întreaga cameră. Astfel, poţi lua în considerare lustrele, aplicele, veiozele sau luminile încastrate în podea sau în mobilier.

Culori

Alegerea culorilor adecvate poate fi o problemă pentru mulţi oameni. Desigur, totul ar trebui să se raporteze la culoarea pereţilor. Însă, dacă ai deja mobilierul, poţi încerca să schimbi culoarea pereţilor astfel încât să se armonizeze cu mobilierul. Pentru a crea zone de trecere şi a da un aer confortabil livingului, câteva perne şi paturi colorate pentru canapea sau fotolii ar putea funcţiona de minune.

Sursa de imagine:
Photographee.eu / Shutterstock.com

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top