Connect with us
Conform calendarului obligațiilor fiscale publicat de ANAF, unele persoane fizice și firme trebuie să plătească aceste taxe pe 7 și 10 aprilie

Știri

Ce obligații fiscale trebuie plătite la ANAF pe 7 și 10 aprilie

O serie de obligații fiscale trebuie să fie îndeplinite în zilele de 7 și 10 aprilie, conform calendarului publicat de ANAF.

Astfel, depunerea declaraţiei de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România (Formularul 092) are ca termen vineri, 7 aprilie.

Această obligație revine contribuabililor înregistraţi în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul şi care au efectuat o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, fiind astfel obligaţi să îşi modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar.

Până luni, 10 aprilie trebuie depuse următoarele declaraţii:

– 010 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică – Formularul 010

– 020 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române şi străine care deţin cod numeric personal – Formularul 020

– 070 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

Aceste obligaţii se referă la persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

Tot până luni, 10 aprilie trebuie depusă notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori – Formularul 087. Acest lucru trebuie făcut de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.

Vezi aici calendarul obligațiilor fiscale pentru anul 2017!

Articole similare

Ce se intampla cu obligatiile catre ANAF de azi!

ANAF a renunțat la asta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top