Connect with us
Începând de miercuri, persoanele fizice și PFA-urile își vor putea plăti obligațiile fiscale către ANAF online, prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro.

Știri

Începând de astăzi, obligațiile către ANAF pot fi plătite online

Începând de miercuri, 14 decembrie, toate taxele, amenzile și impozitele se pot plăti online. Persoanele fizice și PFA-urile își vor putea plăti obligațiile fiscale prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro.

De astăzi, contribuabili persoane fizice sau PFA, pot plăti online impoziturile pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole.

Prin intermediul Sistemului Național Electronic de Plăți, ANAF a finalizat procedura de achiziție publică a serviciilor de acceptare a plăților online de taxe și impozite cu ajutorul cardului bancar.

Actul cadrul este valabil pentru 32 de luni și a fost întocmit cu trei bănci.

„Pentru maximizarea eficienței economice a achiziției și păstrarea posibilității adaptării comisioanelor la volumul plăților, BCR, Banca Transilvania și Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul-cadru conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu prețul cel mai mic și este semnat un contract subsecvent pentru maximum 12 luni.

Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăți efectuate electronic de contribuabil”, se anunță într-un comunicat al ANAF, citat de Mediafax.

Cum se pot plăti obligațiile fiscale către ANAF

La momentul actual, obligațiile fiscale către ANAF pot fi plătite și la casieriile unităților Trezoreriei Statului, cash sau prin card bancar. De asemenea, plata poate fi făcută și prin virament (ordin de plată, internet banking etc) sau prin mandat poștal.

Prin intermediul platformei ghișeul.ro, plățile către ANAF pot fi făcute doar de utilizatorii autentificați. Pe site se vor găsi doar informații despre obligațiile fiscale ale persoanelor fizice și PFA (înregistrate în baza CNP, nu pe baza de CUI).

Citește și: ANAF: Sesizări penale pentru 13 inspectori care au prejudiciat statul cu peste 40 milioane de lei

Actualizarea informațiilor despre sumele de plata aferente obligațiilor fiscale, se va face pe site în maxim cinci zile lucrătoare de la data plății.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top