Connect with us
Ce se întâmplă, de fapt, cu Alexandru Jula, după ce s-a spus în presă că a murit

Știri

Ce se întâmplă, de fapt, cu Alexandru Jula, după ce s-a spus în presă că a murit

În presă a apărut miercuri seara informația conform căreia cunoscutul interpret Alexandru Jula a murit. Știrea a fost infirmată ulterior de fiul artistului, dar veștile despre starea acestuia nu sunt deloc bune.

Starea de sănătate a cunoscutului cantautor Alexandru Jula s-a agravat în noaptea de miercuri spre joi, după ce luni a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi în urma unui accident vascular cerebral.

Potrivit unor surse medicale, artistul respiră cu ajutorul aparatelor, are tensiunea foarte mică şi este extrem de instabil, fiind monitorizat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Galaţi. Pronosticul medicilor este rezervat.

Pe pagina de socializare a artistului, fiul său a postat: „Alexandru Jula este internat în stare gravă. Este în viaţă, ne rugăm pentru viaţa lui”.

Artistul a ajuns luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, Jula a fost preluat de la un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, din faţa blocului în care locuia. Cunoscutul cântăreţ de abia se întorsese după o lungă călătorie cu trenul, iar oboseala şi-a spus cuvântul.

„Un echipaj al SJA Galaţi a intervenit în această dimineaţă (luni-n.r.) pentru un pacient care prezenta simptomele unui accident vascular cerebral. Se pare că este vorba despre un accident vascular cerebral minor, dar asta se va decide după investigaţiile la care va fi spus la Spitalul de Urgenţă unde a fost transportat pacientul”, a precizat Polinschi.

Cantautorul, care, în iulie, va împlini 84 de ani, este îndrăgit pentru cântecele sale romantice, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind „Soţia Prietenului meu”.

Cine este Alexandru Jula

Alexandru Jula a fost un cunoscut interpret în România comunistă. De-a lungul timpului a participat la festivaluri naționale și internaționale unde a câștigat mai multe premii:

Este laureat al Concursului de creație și Interpretare „Melodii ’79” pentru interpretarea piesei „Am auzit de dragoste” (V. Veselovschi).

În 1968 participă la Festivalul de la Berlin. În 1978 participă la Festivalul de la Poznan, Polonia.

La Festivalul de muzica ușoară de la Mamaia participă în 1966 și în 1969.

In anul 1998, la Constanța primește Diploma de Excelență la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă.

În anul 2000 obține Premiul Național de Revistă.

În 2002 primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare Românești „O zi printre stele” a Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în anul 2002 este desemnat Cetățean de Onoare al municipiului Galați.

După 2000 este prezentatorul emisiunii „Jula și prietenii”, difuzată la TV Galați, unde sunt prezenți invitați de seamă din lumea muzicii ușoare și populare.

Citește și: Alexandru Arșinel a făcut dezvăluirea dureroasă, la șase luni de la moartea Stelei Popescu: “Mă uit la poza ei și…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top