Connect with us
Ce se va întâmpla dacă numărul de noi îmbolnăviri va continua să crească

Știri

Ce se va întâmpla dacă numărul de noi îmbolnăviri va continua să crească

Numărul de noi îmbolnăviri a început astăzi să crească din nou, înregistrându-se peste 200 de cazuri. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre ce se poate întâmpla dacă cifrele vor crește din nou într-un ritm alert. El a ținut să sublinieze faptul că următorul val de relaxări al măsurilor restrictive ar putea fi amânat.

Ce se va întâmpla dacă numărul de noi îmbolnăviri va continua să crească

Nelu Tătaru a menționat că există varianta ca măsurile restrictive să revină în forță dacă numărul de noi îmbolnăviri va continua să crească. Deși românii se așteaptă la un nou val de relaxări, lucrurile par să iasă din nou de sub control și ne-am putea alege, de fapt, cu noi resitrciții. românii sunt sfătuiți să fie precauți în continuare și să respecte cu strictețe toate recomandările și regulie impuse de autorități în această perioada. Purtarea măștii de protecție în spațiile închise este absolut esențială. De asemenea, distanțarea socială trebuie respectată în orice caz.

‘După cum spuneam zilele trecute, suntem pe o pantă descendentă, urmărim numărul de cazuri noi, numărul de cazuri de la ATI, avem un număr mai mare de cazuri noi, peste 200, este și un număr și mai mare de teste efectuate.

Vreau să reamintesc că trebuie să ținem anumite precauții. Vom avea o perioadă de scădere a numărului de cazuri noi, dar vom avea și zile când vom vedea răspunsul la zilele de relaxare. Măsurile de relaxare vor veni dacă numărul de cazuri va continua să scadă și dacă vom avea un suport la ATI. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri vom amâna valul de relaxări’, a explicat ministrul la Antena 3.

În cazul în care numărul de noi îmbolnăviri va începe să fie într-un trend descendent, ne vom bucura de noi relaxări. Mall-urile și marile magazine s-ar putea deschide începând cu data de 15 iunie. Decizia ar putea fi luată în jurul datei de 10-11 iunie, conform spuselor ministrului Nelu Tătaru.

‘Am avut intâlnirea cu reprezentanții mall-urilor, în care am cerut o serie de măsuri pe care le preconizează. Noi, prin Institutul Național de Sănătate Publică, le vom analiza și vom da mesajul specialiștilor, urmând ca in jur de 10-11 iunie să le putem da un răspuns, ca să se poată pregăti, dacă în ziua de 15 iunie va fi ziua de relaxare privind deschiderea mall-urilor’, a mai spus Nelu Tătaru.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top