Connect with us

Știri

Ce stil de măsuță de cafea să alegi pentru un living scandinav?

Ce stil de măsuță de cafea să alegi pentru un living scandinav?

Unul dintre cele mai apreciate stiluri de amenajare este cel scandinav. A devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani și în continuare este foarte apreciat în întreaga lume, deoarece pune accentul pe confort, minimalism și pe un stil de viață cât mai relaxat. Un alt motiv pentru care stilul scandinav de amenajare este atât de popular are legătură cu ușurința de a decora, acest stil încurajându-ne să încorporăm cât mai multe materiale naturale și tonuri pământii.

Cum să alegi corect o măsuță de cafea pentru un living scandinav?

O măsuță de cafea este una dintre principalele piese de mobilier dintr-un living, mai ales într-unul cu influențe scandinave. Deoarece acest stil pune accentul pe simplitate și minimalism, cu atât mai mult ar trebui să acordați atenție sporită fiecărei piese pe care o cumpărați. În mod ideal, ar trebui să vă concentrați pe calitate și mai puțin pe cantitate. 

Un living scandinav dispune de puține piese de mobilier și de puține obiecte decorative, așa că ceea ce achiziționați ar trebui să fie de o calitate cât mai ridicată. Puteți opta, de exemplu, pentru o măsuță cafea din lemn de esență tare, durabil, cu linii curate, lipsită de ornamente. O astfel de măsuță vă poate ajuta să obțineți o amenajare ușoară și aerisită, invitându-vă să completați mai departe decorul cu piese naturale de mobilier și țesături simple.

Masă extensibilă – este necesară într-un living scandinav?

O masă extensibilă este utilă în orice casă, indiferent de amenajarea pe care v-o doriți. Dacă dispuneți de un living de mici dimensiuni, pe care doriți să îl structurați în diverse zone, cum ar fi zona de luat masa și zona de conversație, atunci o masă extensibilă este foarte utilă. O veți putea extinde la dimensiunea maximă atunci când aveți invitați la masă și o veți putea restrânge atunci când doriți să economisiți spațiu. 

În această situație, masa extensibilă, asemeni măsuței de cafea, va fi una dintre piesele esențiale din decorul livingului. Atunci când nu serviți masa, o puteți folosi pentru depozitarea cărților și revistelor, pentru lucrul de acasă, pentru efectuarea temelor și pentru servit cafeaua în liniște. Combinați masa extensibilă cu scaune naturale, cu materiale organice sau lumânări contemporane, obținând astfel un living primitor și relaxant.

Măsuță de cafea și masa extensibilă – piese esențiale într-un living funcțional

Stilul scandinav pune accentul pe simplitate, pe materiale organice și pe funcționalitate. La amenajarea livingului, țineți cont de stilul personal de viață – doar așa veți obține o cameră de zi practică, funcțională, dar și relaxantă, confortabilă și primitoare. Acest tip de amenajare nu ar trebui să fie costisitoare, atât timp cât vă rezumați doar la piesele de mobilier de care aveți strictă nevoie. Se spune despre stilul scandinav că este un lux accesibil și simplu, așa că renunțați la tendința de a vă încărca livingul cu seturi complete de mobilier sau cu o multitudine de elemente decorative.

În cele din urmă, nu uitați că paleta cromatică a stilului scandinav de amenajare este caracterizată de culori neutre, așa că optați pentru nuanțe plăcute de crem, bej, ivoriu sau gri la alegerea pieselor de mobilier, a perdelelor și draperiilor, a varului, a covorului și a tuturor pieselor de decor.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top