Connect with us
Cea de-a 44-a gală a premiilor César are loc vineri seară, la Paris

Știri

Cea de-a 44-a gală a premiilor César are loc vineri seară, la Paris

Comedia „Le grand bain”, de Gilles Lellouche, și drama „Jusqu’à la garde”, de Xavier Legrand, conduc, cu zece selecții fiecare, în topul nominalizărilor la cea de-a 44-a gală a premiilor César, considerate Oscarurile industriei de film franceze, care va avea loc vineri seară, la Paris.

Acțiunea comediei „Le Grand Bain”, de Gilles Lellouche, este situată în universul înotului sincron, în timp ce „Jusqu’à la garde”, de Xavier Legrand, este un film șocant despre violența conjugală.

Cele două pelicule, alături de westernul englezesc al lui Jacques Audiard „Les Frères Sisters”, adaptarea din Marguerite Duras a lui Emmanuel Finkiel „La Douleur”, comedia lui Pierre Salvadori „En liberté!”, omagiul adus gloriilor muzicii semnat de Alex Lutz „Guy” și „Pupille”, de Jeanne Herry, despre un proces de adopție, sunt nominalizările de anul acesta în categoria „cel mai bun film”.

Xavier Legrand și Gilles Lellouche concurează la premiul pentru cel mai bun regizor cu Emmanuel Finkiel, Pierre Salvadori, Jacques Audiard, Alex Lutz și Jeanne Herry.

La premiul César pentru cel mai bun actor au fost nominalizați Denis Ménochet („Jusqu’à la garde”), Romain Duris („Nos batailles”), Gilles Lellouche („Pupille”), Edouard Baer („Mademoiselle de Joncquières”), Vincent Lacoste („Amanda”), Alex Lutz („Guy”) și Pio Marmaï („En liberté!”).

De asemenea, la premiul pentru cea mai bună actriță au fost nominalizate Mélanie Thierry („La douleur”), Virginie Efira („Un amour impossible”), Léa Drucker („Jusqu’à la garde”), Élodie Bouchez și Sandrine Kiberlain („Pupille”), Cécile de France („Mademoiselle de Joncquières”) și Adèle Haenel („En liberté!”).

Lista completă a nominalizărilor se găsește pe site-ul organizatorului galei César, Academia de film franceză (l’Académie des Arts et Techniques du Cinéma).

Cea de-a 44-a gală a premiilor César va avea loc vineri seară, la Sala Pleyel din Paris. Actrița și cântăreața Kristin Scott Thomas va deschide, în calitate de președinte onorific, gala, unde cineastul american Robert Redford va primi un premiu pentru întreaga carieră.

Anul trecut, lungmetrajul „120 battements par minute”, de Robin Campillo, a fost marele câştigător al galei, cu şase trofee, printre care şi cel pentru cel mai bun film.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top