Connect with us

Știri

Cea mai batrana femeie din lume a murit! Iata cati ani avea

Susannah Mushatt Jones era considerata cea mai varstnica persoana de pe Pamant si a incetat din viata joi in metropola americana, relateaza agentia de presa Reuters.

Susannah Mushatt Jones s-a nascut in anul 1899 in sudul  statului american Alabama. Era fiica unor dijmasi si nepoata unor sclavi. In anul 1922 s-a mutat in statul New Jersey, apoi la New York, unde a lucrat ca menajera si ingrijitoare de copii. Femeia s-a pensionat in 1965.

Citeste si: A murit cel mai batran om de pe Pamant!

Susannah a spus ca secretul longevitatii sale s-a bazat pe mult somn si pe faptul ca nu a baut alcool si nu a fumat niciodata.

Potrivit Gerontology Research Group, cea mai batrana femeie din lume a devenit acum Emma Morano-Martinuzzi (116 ani si 166 de zile) din Italia.

emma

Cea mai varstnica persoana din lume, de cand se fac aceste cercetari, a fost Jeanne Calment din Franţa, care a murit in anul 1997 la varsta de 122 de ani şi 164 de zile

Gerontology Research Group este un grup global de cercetare in diferite domenii care verifica şi monitorizeaza supercentenarii, adica persoanele care au varsta de cel puţin 110 de ani. La 31 august 2015, grupul avea o lista cu 49 de supercentenari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top