Connect with us
Cehia ar putea parasi Uniunea Europeana! Presedintele Milos Zeman a spus ca doreste organizarea unui referendum similar cu Brexit in tara sa.

Știri

Cehia vrea referendum pentru iesirea din UE!

Anuntul a fost facut chiar de presedintele Cehiei, Milos Zeman, care s-a pronuntat pentru organizarea unui referendum pentru ca locuitorii tarii sale sa decida daca mai vor sa ramana in UE. De asemenea, referendumul se va referi si la apartenenta Republicii Cehe la NATO, avand in vedere ca cehii sunt destul de sceptici cu privire la ambele aliante.

Liderul de la Praga a marturisit, totusi, ca doreste ca tara sa sa ramana in ambele organizatii.

”Nu sunt de acord cu cei care sustin parasirea Uniunii Europene, dar voi face totul pentru ca ei sa aiba un referendum si sa se poata exprima. Acelasi lucru este valabil si pentru o iesire din NATO”, a spus Milos Zeman intr-o intalnire cu cetatenii in orasul Velke Mezirici, situat in estul Cehiei.

Citeste si: Klaus Iohannis a anuntat ce se intampla cu romanii plecati la munca in Marea Britanie

In Cehia, presedintele nu are, insa, atributii in ceea ce priveste convocarea unui referendum, acest demers presupunand aprobarea Parlamentului.

Reamintim ca, dupa ce saptamana trecuta cetatenii britanici au ales ca tara lor sa iasa din UE, alte doua tari si-au manifestat intentia de a organiza referendumuri privind iesirea din UE, respectiv Austria si Olanda.

Analistii se tem ca acest fenomen ar putea lua amploare, iar daca si alte tari vor hotari sa iasa din Uniune, acest lucru ar putea insemna sfarsitul UE.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top