Cele mai rare flori din lume FOTO

Cele mai rare flori din lume

Orhideea fantoma (Epipogium aphyllum)

Orhideea fantoma este o floare localizata in Cuba si Florida. Este cultivata doar in anumite zone, unde mediul inconjurator ii permite dezvoltarea. Un lucru fascinant legat de aceasta planta este faptul ca nu are frunze. De aceea, nu se hraneste prin fotosinteza, avand nevoie de o ciuperca specifica la radacinile ei.  Cand infloreste, emite un miros asemanator sapunului.

Floarea cadavru (Amorphophallus titanum)

Floarea Cadavru

Floarea cadavru este cea mai mare si mai urat mirositoare floare din lume. Produce un miros similar cu cel al carnii putrezite. Exemplarele din aceasta specie pot fi gasite pe cateva insule din Indonezia, in zonele cu paduri ecuatoriale. Floarea cadavru infloreste doar o data la 30 sau 40 de ani. O floare din acest exemplar are 6 metri inaltime si 3 metri in diametru.

Vezi si: Cele mai frumoase strazi din lume

Floarea Kadupul (Epiphyllum oxypetalum)

Originara din Sri Lanka, floarea Kadupul este cu adevarat speciala. Inforeste doar spre miezul noptii si se ofileste pana in zorii diminetii. Are un miros deosebit si este printre cele mai scumpe flori din lume, datorita duratei scazute de viata, careia botanistii nu i-au gasit explicatie.

Camelia Middlemist Red 

Camelia Middlemist Red

Camelia Middlemist Red este cea mai rara floare din lume. Exista doar doua exemplare: unul in Anglia, unul in Noua Zeelanda, ambele fiind tinute in gradini botanice, sup supraveghere. Numele i se trage de la ingrijitorul John Middlemist, care a adus un exemplar din aceasta planta din China in Regatul Unit, in 1804. Cercetatorii inca incearca sa gaseasca plante similare cu aceasta.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2016-04-24T10:16:33+03:00 10:16

Pagina: 1 2

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More