Connect with us

Știri

Cercetătorii au făcut anunțul oficial. „Ne așteaptă 10 ani de iarnă”

Totul ar trebui să înceapă treptat. În 2030, Pământul va trece printr-un fel de Era Glaciară, doarece activitatea solară va scădea cu până la 60%. Temperaturile se vor menține timp de zece ani.

În câțiva ani, s-ar putea că totul să se schimbe la 180 de grade.. Valul de frig din întreagă lume și activitatea solară este la minimum, de câțiva ani.

Retragerea calotei glaciare a dus la modificare relației orbitale dintre Soare și Pământ

Experții în climă avertizează că circulația curenților oceanici care aduce vreme caldă în UK a încetinit încă din 2004, iar oamenii de știință consideră că această încetinire ar putea avea consecințe pentru climă din America de Nord și Europa de vest.

Kathryn Kelly de la Universitatea din Washington a spus că încetinirea are loc „treptat” din cauza apei calde a Oceanului Indian care oprește căldură să înainteze spre nord către UK.

Meteorologii anunță schimbarea vremii: Când vom avea parte de primele ninsori adevărate în România

Plantele și insectele sunt dovadă unei răciri bruște

Un alt studiu privind schimbările climatice trecute arată că modificările din Gulf Stream poate duce la o răcire drastică în nordul oceanului Atlantic.

Stockholm University a studiat fosile din era Eemiana, înainte de ultima era glaciară, când temperaturile erau extrem de scăzute pe întreg globul. Acest fosile, inclusiv plante și insecte sunt dovadă unei raciri bruște care provocat o era glaciară a planetei, în ciuda climatului cald.

Potrivit studiului, temperaturile medii au fost de 4 grade Celsius, rămânând scăzute pentru o perioada de 500-1000 de ani, informează DailyStar.

În concluzie, cercetările sugerează că ultima dată când temperaturile au fost semnificativ crescute, au avut loc schimbări majore ale climei.

Citește și Anunț DUR pentru românii care merg la medicul de familie. Din păcate, începând cu data de 3 ianuarie

Este stare de alertă după ce un feribot ce avea la bord peste 200 de pasageri s-a scufundat în urmă cu puțin timp. Până în acest moment se pare că patru persoane și-au pierdut viața.

Un feribot filipinez, care avea 251 de persoane la bord, s-a răsturnat, joi, lângă o insulă din apropierea capitalei Manila.

Navele Pazei de Coastă şi elicopterele militare s-au îndreptat către vecinătatea insulei Polillo

Anunțul a fost făcut purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă Armand Balilo, iar media a relatat că cel puţin patru oameni au murit, informează site-ul agenţiei Reuters.

Armand Balilo a menţionat că ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza condiţiilor de vreme rea, însă nu a confirmat numărul persoanelor moarte şi persoanelor salvate.

“Am auzit că există victime, dar încă încercăm să obţinem o imagine completă”, a declarat Armand Balilo.

Navele Pazei de Coastă şi elicopterele militare s-au îndreptat către vecinătatea insulei Polillo
Deşi majoritatea accidentelor navale sunt provocate de transportarea unui număr mare de pasageri, Balilo a informat că nu este şi cazul acestui feribot, care avea capacitatea de a transporta 280 de persoane.

Citește și Temperaturi incredibile în Ajun de Crăciun. ANM anunță vremea de Crăciun și Revelion

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top