Știri

CFR anunță: Circulația trenurile se va relua. Ce reguli trebuie să respecte pasagerii

Pasionații de călătorii au primit o veste excelentă din partea CFR: trenurile își vor relua activitatea normală, cea de dinainte de pandemie. Trenurile suspendate în lunile martie și aprilie vor reveni la „treabă” de la 1 iunie. Toți pasagerii vor trebui să respecte câteva reguli. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba.

CFR anunță: Circulația trenurile se va relua. Ce reguli trebuie să respecte pasagerii

Odată cu măsurile de relaxare și trecerea de la starea de urgență la cea de alertă, chiar și circulația trenurilor va reintra în normal. Totul se întâmplă gradual începând cu data de 1 iunie 2020. O excepție sunt trenurile care nu au funcție în prezent, cum ar fi trenurile de navetă pentru elevi, conform unui comunicat al CFR.

Mai mult, reprezentanții CFR Călători atrag atenția că o prioritate a lor este mobilitatea cetățenilor, asigurarea legaturilor interregionale și regionale, dar mai ales protecția și siguranța călătorilor și personalului propriu.

Recomandări din partea CFR Călători

De menționat este faptul că societatea recomandă călătorilor să își cumpere biletele din timp. Începând cu 1 iunie, perioada de anticipație crește de la 10 la 20 zile.

„Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noştri cumpărarea biletelor din timp. Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipaţie a biletelor înainte de plecare, creşte de la 10 la 20 de zile”.

Reprezentanții societății le recomandă pasagerilor să evite cozile la ghișee și să își cumpere online biletele de tren și mai ales dacă o fac, să evite plata cu numerar.

„La ghişeu este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru. Pentru a răspunde nevoii de mobilitate a călătorilor pe calea ferată, rămânem conectaţi la solicitările de trafic şi în limita parcului de material rulant disponibil intervenim operativ pentru adaptarea capacităţii de transport”, conform comunicatului.

Mai mult, CFR Călători le recomandă pasagerilor să evite trenurile de la ore de vârf și din data de 3 iunie va permite familiilor, persoanelor care lucrează/locuiesc împreună să ocupe locuri alăturate. Altfel, pasagerii vor cumpăra locuri distanțate. Masca de protecție este obligatorie pe întreaga durată a călătoriei.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More