Connect with us
Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade a avut loc în provincia Xinjiang din nord-vestul Chinei. Nu există date privind pierderi de vieți omenești

Știri

China: Cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter a avut loc în provincia Xinjiang din nord-vestul Chinei.

Seismologii au identificat epicentrul cutremurului la o adâncime de 13,7 kilometri și la o distanța de 57 de kilometrii sud-est de oraşul Shihezi.

Nu există date privind daune materiale sau pierderi de vieți omenești, relatează Reuters.

Pe 26 noiembrie, regiunea a mai fost lovita de un seism cu magnitudinea 6,7.

Seismul are loc la doar o zi după ce un cutremur puternic a zguduit coasta de vest a Indoneziei.

Cutremur în Indonezia

Un cutremur de 6.5 grade s-a produs miercuri în Indonezia. Cel putin 100 de oameni au pierit în cutremurul violent. Seismul s-a produs la o adâncime de 8,2 kilometri şi la 19 kilometri sud-est de localitatea Sigli (provincia Aceh) din nordul insulei Sumatra. Conform autorităților, șansele de a găsi supraviețuitori sunt mult prea mici.

Spitalele fac față cu greu numărului mare de răniți. Seismul cu magnitudinea 6,5 grade a avut loc la ora locala 5:03, la o adâncime de 8 kilometri. Autoritățile spun că 200 de locuințe și magazine, dar și 14 moschei s-au prăbușit. Echipele de salvare au reușit să scoată în viață din ruine doar patru persoane.

Citește și: Cutremur în Indonezia. Cel puțin 54 de oameni au murit

Provincia Aceh a fost devastată în anul 2004 de un cutremur submarin care a provocat un tsunami gigant. Magnitudine aseismului a fost de 9.1 grade, iar peste 200.000 de oameni au murit atunci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top