Connect with us
China a pornit vanatoarea extraterestrilor cu o super tehnologie

Știri

China a pornit vanatoarea extraterestrilor cu o super tehnologie I Video

Autoritatile din China au planuri mari si vor sa prinda extraterestri. Anuntul oficial a fost facut recent cu ocazia montarii ultimei piese necesare functionarii unui telescop radio, considerat cel mai mare din lume. Cu ajutorul acestei tehnologii care va deveni operationala in luna septembrie, specialistii chinezi intentioneaza sa exploreze spatiul si sa vaneze extraterestri. Astfel, orificiul sferic al telescopului are o lungime de 500 de metri si a fost amplasat pe un munte dintr-un sat sarac din sud-vestul provinciei Guizhou.

„Proiectul are potentialul de descoperire a obiectelor stranii, pentru a putea intelege mai bine originile universului si pentru imbunatatirea vanatorii de extraterestri”, a declarat Zheng Xiaonian, directorul Observatorului National de Astronomie si totodata chiar cel care a construit telescopul. Construire tehnologiei respective a durat cinci ani si a implicat costuri cifrate la 180 de milioane de dolari, dar efortul a meritat intrucat in urmatorii 20 de ani, China va detine suprematia in domeniul telescoapelor radio.

Citeste si: DOVADA SUPREMA ca exista EXTRATERESTRI!

Un fost astronaut spune ca extraterestrii ne-au salvat de la razboiul nuclear

Acesta nu este singurul proiect spatial pe care China l-a pregatit pentru viitor. Dezvoltarea mai multor programe spatiale reprezinta prioritati pentru guvernul de la Beijing. In acest sens, presedintele Xi Jinping a afirmat ca doreste ca tara sa se impuna ca o mare putere spatiala. In planul autoritatilor chineze se afla inclusiv transportarea unui om pe luna, pana in 2036, dar si construirea unei baze spatiale, care deja a inceput.

Altfel, chinezii au mai atras atentia lumii cu podul Zhangjiajie Glass Bridge, cel mai inalt si cel mai lung pod de sticla din lume, deschis recent publicului. Constructie a fost ridicata la 60 de km distanta de Zhangjiajie, oras din provincia Hunan. Podul care poate sustine greutatea a 800 de oameni, are 430 de metri lungime si este suspendat la 300 de metri deasupra vaii aflate intre doua stanci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top