Connect with us
CARE ERA NUMELE REAL AL ZINEI DUMITRESCU. PUŢINI ŞTIU CUM SE NUMEA ÎN BULETIN

Știri

Cine era cu ADEVARAT Zina Dumitrescu! Ce scrie in buletinul mamei modei romanesti

Zina Dumitrescu a murit pe 28 martie, singură, la azilul de bătrâni unde fusese internată de fiul ei, Cătălin Negreanu, în 2012.

Mama Zina a fost considerată o adevărată legendă în moda românească, însă puţini ştiu care era numele adevărat al celebrei creatoare de modă.

Care era numele real al Zinei Dumitrescu. Puţini ştiu cum se numea în buletin

Basarabeancă la origine, Zina Dumitrescu s-a născut în oraşul Ismail, Republica Moldova, pe 16 iunie 1936, iar numele său real era Zenobia Bogoș.

După Al Doilea Război Mondial, familia ei s-a mutat la Pitești, unde Zina a terminat liceul economic, după care a luat examenul la Facultatea de Drept a Universității din București.

Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La vârsta de 30 de ani a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre, printre care Crinuța Popescu, Daniela Androne, Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet.

Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top