Connect with us
Cine este The Humans, trupa care a caștigat Eurovision 2018

Știri

Cine este The Humans, trupa care a caștigat Eurovision 2018

Câștigătorii Eurovision 2018 au fost anunțați în noaptea de duminică spre luni, pe 26 februarie 2018.

Trupa The Humans va reprezenta România la Eurovision 2018, cu piesa „Goodbye”, după ce a câştigat finala Selecţiei Naţionale ce a avut loc duminică noapte, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

La capătul celor cinci show-uri ale semifinalelor Selecţiei Naţionale – o premieră în istoria Eurovision România – 15 piese au concurat duminică, pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, în direct la TVR 1, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+. Spectacolul a fost realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin ArCuB.

Piesa câștigatoare! The Humans reprezintă România la Eurovision 2018

În finală au participat Rafael & Friends (cu „We Are One”), Tiri (cu „Deşert De Sentimente”), Claudia Andas (cu „The One”), Echoes (cu „Mirror”), Dora Gaitanovici (cu „Fără Tine”), Eduard Santha (cu „Me som romales”), Vyros (cu „La La La”), Feli (cu „Bună de iubit”), Teodora Dinu (cu „Fly”), MIHAI (cu „Heaven”), Xandra (cu „Try”), Jukebox feat Bella Santiago (cu „Auzi Cum Bate”), Alexia & Matei (cu „Walking On Water”), Erminio Sinni & Tiziana Camelin (cu „All The Love Away”) şi The Humans (cu „Goodbye”).

Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu au fost gazdele spectacolului finalei, iar Ioana Voicu şi Sonia Argint Ionescu au însoţit concurenţii în Camera verde, de unde au transmis primele impresii ale acestora.

Pentru Marea Finală, Televiziunea Română a organizat un show uriaş la Sala Polivalentă, pentru care a lucrat o echipă de 300 de oameni, coordonată de regizorul Petre Năstase. Spectacolul a avut două scene, 350 metri pătraţi de ecrane LED şi un show laser, iar 14 camere de filmat au urmărit toate momentele.

Alex Calancea Band a susţinut recitalul serii, cu un fusion de folclor iar Ilinca, reprezentanta României la ediţia de anul trecut a Eurovision, a închis prima parte a spectacolului cu cea mai recentă piesă a ei – „Nu acum”.

Publicul a votat timp de o oră şi a ales astfel reprezentantul României pentru Eurovision 2018.

De pe un număr de telefon s-a putut vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Ediţia de anul acesta a Eurovision va avea loc la Lisabona, cu semifinalele programate pe 8 şi 10 mai şi finala, pe 12 mai.

Știri pe același subiect:

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top