Connect with us
Ciolacu: Toți parlamentarii PSD vor dona 50% din indemnizație pentru echipamente medicale

Știri

Ciolacu: Toți parlamentarii PSD vor dona 50% din indemnizație pentru echipamente medicale

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, într-o declarație video transmisă pe Facebook, că toți parlamentarii PSD vor dona 50% din indemnizație pentru achiziția de echipamente medicale urgente.

Ciolacu critică Guvernul și susține că nu a asigurat echipamente și teste de coronavirus suficiente pentru fiecare județ.

Totodată, liderul PSD i-a felicitat pe medici, cadrele sanitare și polițiști, dar și pentru toți cei care sunt zi de zi în magazine să ajute populația.

Totodată, Marcel Ciolacu a solicitat modificarea urgentă a cadrului legal, astfel încât primăriile și consiliile județene să poată realoca din bugetele proprii sume suplimentare pentru acoperirea necesităților urgente. „Este nevoie rapid de simplificarea procedurilor de achiziții publice strict pentru echipamentele medicale”, a adăugat Ciolacu.

Vă reamintim că până în acest moment în România numărul pacienților confirmați cu COVID-19 a crescut la 906. 144 cazuri noi s-au înregistrat de ieri până astăzi. 13 oameni au murit. Sunt 86 pacienți vindecați până în acest moment.

Astăzi au fost înregistrate decesele 13 și 14 în România! Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, care suferea de obezitate și fusese internat la spitalul din Suceava și o femeie din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani transferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020.

Femeia suferea și de alte afecțiuni preeexistente. Ea a călătorit, de fapt, la Madrid și a fost în izolare la domiciliu din data de 20 martie. Femeia fusese internată la Terapie Intensivă în 21 martie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top