Connect with us
Circa 14.500 de bucăți de materiale pirotehnice, confiscate de polițiști, într-o piață din Capitală

Știri

Circa 14.500 de bucăți de materiale pirotehnice, confiscate de polițiști, într-o piață din Capitală

Aproximativ 14.500 de bucăți de materiale pirotehnice au fost confiscate de polițiști, duminică după-amiază, într-o piață din Secorul 4 al Bucureștiului, potrivit reprezentanților Poliției Capitalei.

Conform sursei citate, în acest caz au fost întocmite două dosare penale.

Materialele pirotehnice au fost depistate într-o piață din Sectorul 4 al Capitalei, menționează oficialii Poliției.

La nivel național, polițiștii au constatat, în ultima săptămână, peste 300 de infracțiuni privind legalitatea operațiunilor cu articole pirotehnice, au aplicat peste 40 de amenzi și au confiscat aproape opt tone de materiale, în cadrul acțiunii naționale „Foc de artificii”.

„În perioada 22 – 28 decembrie, polițiștii din toată țara, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, au continuat să acționeze pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice”, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Polițiștii au organziat aproape 800 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 210 persoane fizice şi juridice, autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 324 de infracţiuni și au depistat 309 persoane fizice şi juridice neautorizate, față de 331 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 7.982 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 200.000 de lei și a fost retrasă o autorizație de comercializare, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.600 de lei”, precizează sursa citată.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top