Connect with us
Circulație restricționată în București, sâmbătă 14 ianuarie. Autoritățile intervin pentru eliminarea țurțurilor.

Știri

Circulație restricționată în București, pentru îndepărtarea țurțurilor

Circulație restricționată în București, în zona Piața Univerității. Autoritățile intervin pentru îndepărtarea țurțurilor de pe clădiri.

„Sâmbătă, de la ora 10.00 s-a reluat activitatea de îndepărtare a ţurţurilor şi a zăpezii la Universitatea Bucureşti. Traficul rutier si pietonal este restricţionat pe Bulevardul Regina Elisabeta, între Piaţa Universităţii şi strada Academiei.”, potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ovidiu Munteanu.

Pompierii au intervenit și vineri pentru îndepărtarea țurțurilor, în mai multe zone din București.

„Reamintim cetăţenilor că au obligaţia de îndepărtare a ţurţurilor. În multe dintre solicitările primite fiind constatat faptul că ţurţurii ar fi putut fi îndepărtaţi de către proprietari sau administratori cu mijloace proprii. Intervenţia pompierilor se poate realiza atunci când înălţimea imobilelor nu permite proprietarilor sau administratorilor să acţioneze în siguranţă”, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Amenzi uriașe pentru persoanele care nu respectă obligațiile pe timp de iarnă

Potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 2010, persoanele fizice şi juridice au câteva obligații pe timp de iarnă. Să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale, potrivit news.ro.

Citește și: Prognoza meteo 14-15 ianuarie. Cum va fi vremea în weekend

Cei care nu respectă aceste obligaţii pot fi amendaţi de Poliţia Locală. Amenzile sunt între 200 de lei şi 500 de lei pentru persoane şi între 500 de lei şi 2.000 de lei pentru firme.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top