Connect with us
Florentin Pandele nu a plagiat

Știri

CNATDCU: Florentin Pandele, primarul din Voluntari, nu a plagiat lucrarea de doctorat

Florentin Pandele, primarul din Voluntari, nu a plagiat. Este verdictul dat de grupul de lucru din cadrul CNATDCU care a analizat teza sa de doctorat. Insa, decizia finala in privinta suspiciunii de plagiat ii apartine Consiliului general al CNATDCU, format din 47 de profesori universitari si academicieni. Acestia se vor intruni saptamana viitoare.

Citeste si: CNATDCU: Petre Toba nu a plagiat in teza de doctorat

Citeste si: Ciolos: Pana luni voi inainta presedintelui propunerea de inlocuire a lui Petre Toba

Florentin Pandele a obtinut in anul 2008 doctoratul in Stiinte Militare, cu lucrarea „Romania si noile provocari generate de integritatea europeana”, iar coordonatorul sau a fost generalul de brigada profesor universitar doctor Vasile Mihail Ozunu, director al Colegiului National de Aparare si fost secretar de stat in Ministerul Apararii in mandatul lui Gabriel Oprea.

Dupa cum a dezvaluit Press One, Florentin Pandele este posesorul a doua doctorate, pe care le-a sustinut la o distanta de noua luni.

Si Petre Toba, si Florentin Pandele au primit titlurile de la scoala doctorala a Universitatii Nationale de Aparare Carol I, institutie care, in timpul analizei suspiciunii de plagiat asupra celor doua lucrari, a cerut CNATDCU sa mentina tittlul de doctor in cazul amandurora., relateaza Digi24.ro

CNATDCU a primit sesizarile de plagiat la adresa celor doi in luna iunie. In privinta tezei lui Petre Toba, din luna iunie membrii comisiei de stiinte militare a CNATDCU nu se intalnise decat o singura data pana spre finalul lunii iulie, cand membrii desemnati cu analizarea lucrarii s-au declarat in incompatibilitate sau de conflict de interese. Astfel, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a completat, in luna august, componenta comisiei de stiinte militare cu noi membri.

Din comisia de specialitate care a analizat teza de doctorat a lui Petre Toba au facut parte prof. univ. dr. Marin-Claudiu Țuplupan, cadru didactic titular la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, conf.univ.dr.Veronica Mihalache, cadru didactic titular la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” si cercetatorul stiintific II dr. Cristian Nita, cadru didactic titular la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top