Connect with us
Comisia de specialitate a CNATDCU a decis ca Petre Toba nu a plagiat in teza sa de doctorat. Fostul ministru va ramane cu titlul de doctor.

Știri

CNATDCU: Petre Toba nu a plagiat in teza de doctorat

Petre Toba nu a plagiat, este concluzia comisiei de specialitate a CNATDCU, care a analizat teza de doctorat elaborata de acesta, intitulata „Politia Romana – Forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale.”

„Teza de doctorat realizata de domnul Petre Toba are valoare stiintifica incontestabila, dovedita atat prin caracterul inovativ al solutiilor identificate, care au fost valorificate si validate in practica structurilor specializate ale Politiei Romane, cat si prin opiniile de specialitate exprimate de personalitati recunoscute in mediul academic si de cercetare in domeniul stiintelor militare, de informatii si securitate nationala, care au facut parte din Comisia de sustinere a tezei de doctorat, respectiv, prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, prof. univ. dr. Constantin Popescu, prof. univ. dr. Luca Iamandi si prof. univ. dr. Teodora Stefan”, se mai arata in documentul obtinut de MEDIAFAX.

Jurnalista Emilia Sercan a scris, in noiembrie 2015, ca peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care Petre Toba a obtinut titlul de doctor in Stiinte Militare si Informatii sunt copiate ad litteram din lucrari de specialitate sau din referate postate pe internet, fara utilizarea ghilimelelor si fara a respecta normele nationale si internationale de citare in opere stiintifice.

Toba a demisionat ieri din functia de ministru de Interne, dupa ce DNA a cerut sa fie urmarit penal pentru favorizarea faptuitorului.

Citeste si: DNA cere urmarirea penala a ministrului de Interne Toba, pentru favorizarea faptuitorului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top