Connect with us

Știri

Cod galben de inundații! Ce județe sunt vizate de atenționarea hidrologilor

INHGA a emis un cod galben de inundații valabil pentru mai multe râuri din țară, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă.

Atenționarea hidrologilor este valabilă în intervalul mrți, 9.05.2017, ora 12:00 – miercuri, 10.05.2017, ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Oltului  din județele: Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt și Dolj, Calmatui, Vedea-bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Argeș, Olt și Teleorman), Argeș-bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov), Ialomița-bazin superior și Prahova și afluenții săi (județele Dâmbovița și Prahova).

Cod galben de inundatii

Cod galben de inundatii

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 09.05.2017 oră 15:00 – 10.05.2017 oră 06:00 pe unele râuri mici din județele: Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, notează inhga.ro.

De altfel, furia apelor s-a revărsat asupra mai multor localități din țară. Printre cele mai afectate zone se numără Dâmbovița, Giurgiu sau Gorj. Pompierii au fost chemați să intervină pentru a scoate apa din locuințele și curțile oamenilor.

Citește și: Inundații în România! Care sunt zonele afectate!

Citește și: Vremea se schimbă! Vin ploi torențiale și grindină! Iată zonele afectate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top