Categorii Știri

Cod galben de inundații! Ce județe sunt vizate de atenționarea hidrologilor

INHGA a emis un cod galben de inundații valabil pentru mai multe râuri din țară, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă.

Atenționarea hidrologilor este valabilă în intervalul mrți, 9.05.2017, ora 12:00 – miercuri, 10.05.2017, ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Oltului  din județele: Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt și Dolj, Calmatui, Vedea-bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Argeș, Olt și Teleorman), Argeș-bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov), Ialomița-bazin superior și Prahova și afluenții săi (județele Dâmbovița și Prahova).

Cod galben de inundatii

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 09.05.2017 oră 15:00 – 10.05.2017 oră 06:00 pe unele râuri mici din județele: Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, notează inhga.ro.

De altfel, furia apelor s-a revărsat asupra mai multor localități din țară. Printre cele mai afectate zone se numără Dâmbovița, Giurgiu sau Gorj. Pompierii au fost chemați să intervină pentru a scoate apa din locuințele și curțile oamenilor.

Citește și: Inundații în România! Care sunt zonele afectate!

Citește și: Vremea se schimbă! Vin ploi torențiale și grindină! Iată zonele afectate

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More