Connect with us
Cod portocaliu de inundații, până marți după amiază. Care vor fi zonele vizate:

Știri

Cod portocaliu de inundații, până marți după amiază. Care vor fi zonele vizate:

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o nouă avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe râul Crasna. De asemenea, este emisă și o atenţionare Cod galben de fenomene hidrologice extreme în patru bazine hidrografice şi pe râurile mici din judeţul Constanţa, valabilă până marţi după-amiază.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 19 martie, ora 11:00 – 20 martie, ora 16:00, se vor consemna creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare pe râul Crasna – bazin inferior (judeţul Satu Mare).

De asemenea, până marţi, ora 16:00, va fi în vigoare Cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – bazin inferior (judeţul Maramureş), Barcău – bazin inferior (judeţul Bihor), Nera – bazin mijlociu şi inferior (judeţul Caraş-Severin), Olt (curs mijlociu şi inferior) – judeţele Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Olt.

Atenţionarea va fi valabilă şi în intervalul 19 martie, ora 18:00 – 20 martie, ora 16:00, pe râurile mici din judeţul Constanţa.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Vremea pe trei zile. Meteorologii au făcut anunțul în această dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață o informare de precipitaţii în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, polei, vreme deosebit de rece. Informarea este valabilă până marţi, la ora 21:00, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, temporar vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a ţării şi la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau gheţuş, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menţine deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

Vremea va continua să fie rece în Capitală, în primele trei zile ale acestei săptămâni, temperatura minimă va fi de minus 4 grade, precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor persista, iar vântul va atinge viteze de până la 45 km/oră, conform prognozei speciale pentru Bucureşti, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, marţi, la ora 8:00, vremea va fi rece, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -4…-3 grade. În cursul zilei, trecător, se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă, favorizând producerea poleiului.

Noaptea, precipitaţiile vor deveni moderate cantitativ şi treptat vor predomina ninsorile, iar până în dimineaţa zilei de marţi se poate depune strat de zăpadă. Vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii, de până la 45 km/h.

Se anunță ninsori

În intervalul 20 martie, ora 8:00, 21 martie, ora 8:00, vremea se va menţine deosebit de rece, temperatura maximă va fi de 0 – 1 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade. În cursul zilei va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze în jur de 45 km/h.

CITEȘTE ȘI: Vremea rea OPREȘTE decolările de pe OTOPENI – Când revine situația la normal

Fenomen extrem în București! Cum va fi vremea în perioada 18 – 24 martie 2018

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top