Connect with us
Cod Portocaliu: Furtună în judeţul Constanţa

Știri

Cod Portocaliu: Furtună în judeţul Constanţa

Vești proaste pentru turiștii aflați în vacanță! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică după-amiaza atenţionări nowcasting Cod portocaliu de furtună în mai multe localităţi din judeţul Constanţa şi Cod galben pentru alte patru judeţe.

Potrivi ANM, până la ora 16:00, în judeţul Constanţa (Constanţa, Năvodari, Eforie, Cumpăna, Techirghiol, Tuzla, Agigea, Corbu, Costineşti), se vor semnala averse torenţiale din care se vor cumula 30-40 de litri de apă pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, intensificări de

scurtă durată ale vântului, grindină de mici şi medii dimensiuni. În zonă s-au acumulat deja cantităţi însemnate.

De asemenea, până la ora 16:30, în localităţi din judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud şi Tulcea se vor semnala averse din care se vor cumula 25 de litri de apă/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Cod galben de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică accentuată în 22 de judeţe, până luni seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare Cod Galben de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică accentuată pentru 22 de judeţe din centrul, nordul şi estul ţării, valabilă din această după amiază până luni seara.

Potrivit ANM, începând de duminică, de la ora 14:00, până luni, la ora 21:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul şi estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureş, precum şi în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri/mp şi izolat 50 – 60 de litri/mp.

Citește și: Cod galben: 25 de judeţe sunt amenințate de instabilitate atmosferică, până sâmbătă, la ora 21:00

Se vor afla în totalitate sub Cod galben 12 judeţe, respectiv Maramureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, şi parţial 10 judeţe: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Cluj.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognoză

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top