Connect with us
Cod galben: 25 de judeţe sunt amenințate de instabilitate atmosferică, până sâmbătă, la ora 21:00

Vremea

Cod galben: 25 de judeţe sunt amenințate de instabilitate atmosferică, până sâmbătă, la ora 21:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi precipitaţii abundente, 25 de judeţe fiind vizate de această avertizare până sâmbătă, la ora 21:00.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, în intervalul 11:30 – 21:00, în toate zonele de munte precum şi în sudul şi estul Transilvaniei vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Arad, Timişoara, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu, Cluj, Sălaj, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de litri/mp şi pe arii restrânse 50 – 70 de litri/mp. ANM precizează că fenomene similare se vor semnala şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse.

Citește și: ANM: Cod galben de ploi torențiale în 24 de județe. Cum va fi vremea joi

Cod galben de furtuni în mai multe localităţi din judeţul Galaţi

Mai multe localităţi din judeţul Galaţi se află sâmbătă sub Cod galben de furtuni, până la ora 12:45.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Independenţa, Vânători, Braniştea, Schela, Smârdan şi Şendreni se vor semnala averse ce vor cumula local 25 – 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Olt: Gospodării inundate la Slatina şi Caracal

Mai multe gospodării din Slatina şi Caracal au fost inundate în urma ploilor abundente de vineri seara, pentru evacuarea apei din curţi intervenind mai multe echipaje de pompieri, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

El a precizat că pompierii intervin pentru evacuarea apei din două gospodării din Slatina şi din trei gospodării din Caracal, deoarece exista riscul ca apa să se infiltreze în locuinţe.

„În municipiul Slatina se intervine la două adrese, pe strada Grădişte, pentru evacuarea apei din curţi. Din cauza nivelului apei, există pericolul ca şi locuinţele să fie afectate.

În municipiul Caracal se acţionează pe străzile 1 Decembrie, Antonius Caracalla şi Dezrobirii, pentru evacuarea apei din trei curţi.

Şi la aceste adrese exista pericolul ca apa să se infiltreze în locuinţe. Pompierii acţionează cu motopompe şi autospeciale prevăzute cu accesorii pentru asanarea apei”, a spus Băsăşteanu”.

Nu sunt locuinţe sau anexe gospodăreşti inundate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top