Connect with us
viscol

Știri

Cod Portocaliu și Cod Galben de VISCOL! Iarna se instalează peste România. Județele vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări cod portocaliu de viscol și una cod galben de ninsori valabilă pentru mai multe județe, începând de azi.

Va fi în vigoare un cod galben de precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului, până joi la ora 22.00.

În intervalul menționat în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

Până pe 18 ianuarie la ora 20.00 va fi în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic, viscol, zăpadă troienită în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, un nou cod portocaliu va intra în vigoare în data de 18 ianuarie la ora 1.00 și va expira la ora 17.00 în aceeași zi.

Se vor semnala vânt tare, ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău;

În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h și temporar va ninge viscolit.

Te-ar putea interesa și: Vremea se schimbă în București! Meteorologii au dezvăluit ce se va întâmpla în zilele care urmează în Capitală!

Joi, 18 ianuarie, vom vedea și soarele pe cerul Capitalei. Unul cu dinți! Temperaturile vor fi mai scăzute decât miercuri. Vom avea minima de -3 grade Celsius și maxima de 7 grade.

Vântul va sufla cu 29 de km/h, comparativ cu marți, de exemplu, când se anunță 11 km/h, deci vom resimți temperaturi mai mici.

Vineri, 19 ianuarie, temperaturile zilei sunt cuprinse între -2 și 7 grade Celsius. Vântul se va domoli- 18 km/h, iar soarele va fi prezent pe cerul Bucureștiului.

Sâmbătă, 20 ianuarie, vom avea vreme frumoasă, cu temperaturi cuprinse între 2 și 7 grade Celsius, va fi soare, iar vântul va sufla slab.

Duminică, 21 ianuarie, revin ploile. Odată cu ele și temperatura cea mai ridicată a săptămânii: 11 grade Celsius, cu o minimă de 3 grade.

Citește și: Prognoza ANM pe luna ianuarie!

Citește și: Meteorologii au emis AVERTISMENTUL! Fenomenul rar care va cuprinde Pământul! La ce trebuie să ne așteptăm

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top