Connect with us
Cod roșu, cod portocaliu și cod galben de vreme rea vânt de peste 180km/h

Știri

Cod roșu, cod portocaliu și cod galben de vreme rea vânt de peste 180km/h

ANM a emis mai multe avertizări meteo valabile penru toată România. Cele mai afectate zone sunt  cele vizate de codul roșu, mai precis COD ROȘU Mesajul cod roșu: Interval de valabilitate: 24 februarie, ora 02:00 – 24 februarie, ora 18:00. Fenomene vizate: vânt puternic, rafale de peste 140…180 km/h; Zone vizate: altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură

În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero.

Pronoza meteo pentru 23 și 24 februarie

Citește și: Vine vreme rea! Meteorologii au emis cod galben și portocaliu în aproape toată țara

COD PORTOCALIU

Mai bine de 60% din țară este afectată de un cod portocaliu, zonele vizate sunt Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și al Dobrogei intensificări susținute ale vântului.

Citește și: Prognoza meteo ANM 24 februarie – 31 martie 2020 – Schimbări drastice de vreme

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h.

COD GALBEN

Restul țării este afectat de un cod galben care va aduce intensificări ale vântului de până la 55 km/h. Mesaul Administrației Naționale de Meteorologie: Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 – 24 februarie, ora 18:00. Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…70 km/h.

Sursa: Meteoromania

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top