Connect with us
Cod roșu de inundații în trei județe din țară. Avertizarea meteorologilor

Știri

Cod roșu de inundații în trei județe din țară. Avertizarea meteorologilor

Cod roșu de inundații în trei județe din țară. Este risc de inundații pe mai multe râuri din județele Vâlcea, Gorj și Mehedinți, iar Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis mai multe coduri roșii. Avertizarea este valabilă până la ora 12.00.

Cod roșu de inundații în trei județe din țară

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis marți, 5 ianuarie 2021, mai multe coduri roșii de inundații pe mai multe râuri din județele Vâlcea, Gorj și Mehedinți. Sunt semnalate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol.

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe afluenții de dreapta ai Oltului aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru – amonte Ac. Ionești, județul Vâlcea.

Avertizare cod roșu pentru râul Motru

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a transmis că vor fi înregistrate inundaţii, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinul răului Motru, amonte S.H. Broşteni.

Conform prognozei, începutul de an vine cu precipitații sub formă de ploaie în mai toate regiunile țării. Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni, dar în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și în intervalul 9 și 11 ianuarie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top