Connect with us
O nouă ALERTĂ din partea meteorologilor! Cod galben pentru zeci de județe

Știri

Posibil Cod roșu de ninsori și viscol – Autoritățile se mobilizează

Prognoza meteo a pus în stare de alertă autoritățile. Comandamentul de iarnă din cadrul Ministerului de Afaceri a fost pus convocat pentru a pune la punct primele măsuri de prevenție.

Posibil Cod roșu de ninsori și viscol – 6.000 de polițiști vor fi în stare de alertă

M.A.I a dispus punerea în funcțiune a Comandamentului de iarnă în cazul în care vremea se va înrăutăți în zilele care urmează. „În momentul de față în zonele afectate avem pregătite 1600 de utilaje, sare, un stoc de aproximativ 70 de mii de tone. Estimăm că în această perioadă vom avea nevoie de 13.000, deci avem, stocurile sunt cu mult peste necesar. De asemenea aveam clorură de calciu, 611 tone de clorură de calciu, produs ecologic 99. În ceea ce privește pregătirea noastră, suntem pregătiți pentru intervenție pentru a nu avea sincope în fenomenul de deszăpezire am pregătit o permanență. Există utilaje în momentul de față în teren, se intervine doar în zonele unde există fenomene de polei și de precipitații, mai exact în zona de nord unde încă mai avem precipitații.”, a declarat Cătălin Homor, șeful Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conform analizei meteorologice, județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila vor fi cele mai afectate. În Buzău, autoritățile locale încearcă să ajungă la femeile gravide sau la bolnavii de dializă pentru a-i transporta la unitățile de medicale din județ.

Citește și: Meteorologi: Am putea avea cod roșu de visco

Prognoza meteo emisă de ANM prevede ninsori masive, intensificări ale vântului și viscol. „În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va ninge abundent. Totodată, relieful plat va permite vântului să troinească zăpada. Recomandăm tuturor românilor ce locuiesc în zonele aflate sub cod roșu să nu părăsească locuința pentru perioade lungi și să aibe la îndemână rezerve de apă și hrană.”, se arată în comunicatul ANM.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top