Connect with us

Știri

Cod roșu la mare

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vânt cu aspect tornadic pentru județele Tulcea și Constanța. Codul roșu este valabil în următoarele ore pentru mai multe localități din cele două județe din sud-estul României. Meteorologii avertizează că se pot forma tornade în câteva sate din Dobrogea.

Vântul va sufla cu putere în următoarele ore în special în Cogealac, Mihai Viteazu, Istria și Fântânele (județul Constanța), Baia, Ceamurlia de Jos și Beidaud (județul Tulcea). Meteorologii îi avertizează pe dobrogeni că vântul va sufla cu o viteză de 80 până la 100 de kilometri la oră. Se vor acumula și cantități mari de apă, mai ales în județul Tulcea, unde azi a fost activat și un cod portocaliu de furtuni.

Fenomenele meteo vor fi însoțite de descărcări electrice puternice în special după amiază. De asemenea, meteorologii se așteaptă și la căderi de grindină de dimensiuni mari și medii. Localitățile pentru care există cea mai mare preocupare din partea climatologilor sunt Sulina și Sfântu Gheorghe, unde codul roșu se va activa de la ora 15:00.

Vântul va avea aspect de vijelie, iar aversele torențiale care se vor acumula pot duce la inundații în zonă, având în vedere că în ultimele 6 ore s-au acumulat deja aproape 100 de litri pe metrul pătrat. Vremea va fi urâtă și în restul țării, până la ora 21:00, căci mai multe județe din centrul, sud-vestul și estul țării se află sub cod galben de furtună.

Începând de mâine, ploile se vor restrânge la nivelul întregii țări, însă nu sunt excluse avertizările de tip now-casting precum cele emise azi de ANM pentru județele din sud-est. Vremea va fi în continuare una capricioasă până luni, se arată în prognoza actualizată.

Continue Reading
You may also like...

Andreea Marinescu este reporter și redactor generalist la HUFF.ro. Are o experiență de 6 ani în jurnalism, iar ultimii 3 și i-a petrecut în jurnalismul online. A mai scris pe site-uri de TOP din România, precum www.revistate.ro. Andreea Marinescu este specializată în știri generale, economice și analize. De asemenea este un bun reporter de teren care are surse bune de informare și credibile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top