Connect with us
Plângerea care o distruge pe Laura Codruța Kovesi: " Mi-a încălcat brutal dreptul"

Știri

Codruța Kovesi, despre OUG 13: A fost adoptată când eu redactam un punct de vedere asupra ei

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți seara că a fost surprinsă de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta OUG 13, privind modificarea codurilor penale.

Procurorul-șef al DNA a afirmat că ea redacta un punct de vedere asupra ordonanței, atunci când a auzit șitrea la televizor. Kovesi a mai relatat că a primit marțea trecută un e-mail prin care i se solicita un punct de vedere asupra modificării codurilor penale.

„L-am primit seara târziu şi prima reacţie când am văzut modificările a fost să spun că este foarte grav. Am văzut termenul pentru trimiterea unui punct de vedere al DNA, era 9 dimineaţa a doua zi (…) În timp ce scriam cu alţi doi colegi, un alt coleg ne-a spus: «Uitaţi-vă la televizor». Am văzut titlul «Breaking News: Ordonanţa privind modificarea codurilor a fost adoptată». Am crezut că jurnalistul nu a înţeles corect. Am schimbat postul şi am constatat că, într-adevăr, ordonanţa fusese adoptată”, a spus Kovesi, la Radio România Actualități.

Citește și: Proteste 7 februarie. Manifestanții pro-PSD și cei anti-Guvern au ieșit în stradă VIDEO

Kovesi a mai afirmat că în 2016, din cele 403 dosare trimise în instanță, la DNA au fost restituite definitiv doar 4.  Restituirea nu inseamnă finalul procesului penal, nu inseamnaă că persoana respectivă este vinovată sau este nevinovată, a mai susținut șefa DNA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top