Connect with us
Codul bunelor maniere. Eticheta unui gentleman modern

Știri

Codul bunelor maniere. Eticheta unui gentleman modern

Codul bunelor maniere. Gentlemanul modern nu injura, nu se lauda, nu se cearta si are grija de aspectul sau sa fie impecabil.

„In ziua de azi, un gentleman trebuie sa munceasca” – spune Tom Ford, unul dintre cei mai apreciati oameni de moda american. Eicheta unui gentleman modern se aseamana in mare masura cu cea din urma cu 100 de ani, regula de baza a acestuia fiind in continuare „respecta daca vrei sa fii respectat”. Iata care sunt obligatiile de onoare ale unui gentleman modern si cum trebuie sa se poarte acesta in societate.

Gentleman modern

Gentleman modern

Caracteristica principala a unui gentleman nu consta neaparat in haina si palarie, ci in respectarea stricta a principiilor din Codul bunelor maniere. Intr-un mod constient, admitem ca ideea de gentleman a suferit usoare modificari in timp. Inainte, femeile adorau ca un barbat sa le traga scaunul la restaurant iar acum se multumesc ca partenerul face cafeaua dimineata sau duce gunoiul. Insa, la fel ca si atunci, barbatul din ziua de azi trebuie sa aiba, NEAPARAT, o baza de educatie.

Gentlemanul modern trebuie sa munceasca

Indiferent de statutul financiar, un barbat este apreciat in functie de aportul de munca pe care il aduce echipei. Trebuie sa ai o pasiune, sa fii prins in ceva care sa aduca o contributie lumii. Daca vrei sa fii respectat, nu trebuie sa depinzi de nimeni din punct de vedere finaciar.

Gentlemanul modern trebuie sa fie ingrijit

Faptul ca ai grija de aspectul fizic si te imbraci impecabil este o forma de respect pentru cei din jurul tau.

Gentleman modern

Gentleman modern

Gentlemanul modern este politicos tot timpul

Cuvintele „Ma scuzati”, „Va rog” si „Multumesc” ar trebui sa-ti intre in sange. Indiferent ca vorbesti cu un CEO sau cu menajera, trebuie sa respecti persoana din fata ta. Niciodata nu te crede superior si nu vorbi de sus cu o persoana.

Gentlemanul modern nu injura

Patreaza-ti decenta, indiferent daca esti antreprenor sau taximetrist. Potrivit codului bunelor maniere, un gentleman nu va injura niciodata de fata cu alte persoane. De asemenea, nu ridica tonul atunci cand doresti sa contrazici o persoana. Daca survine o situatie neplacuta, lasa-l pe celalalt sa-si piarda controlul.

Gentleman modern

Gentleman modern

Gentlemanul modern nu se lauda

Atat salariul tau, cat si suma de bani din portofel, trebuie sa ramana doar pentru tine. Niciodata nu epata in fata altor persoane vis-a-vis de averea ta sau de bunurile pe care le detii. Nimeni nu apreciaza laudarosii iar asta nu-ti va aduce decat o pata mare de imagine.

Gentleman modern

Gentleman modern

CITESTE SI:Cum impresionezi o femeie la prima intalnire
CITESTE SI:Cum cumperi lenjerie intima pentru o femeie

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top