Connect with us
Comisia Europeană a anunțat care sunt produsele aduse din SUA care vor fi taxate

Știri

Comisia Europeană a anunțat care sunt produsele aduse din SUA care vor fi taxate

Uniunea Europeană a publicat vineri lista produselor pe care ar putea să le taxeze semnificativ dacă nu va fi exclusă de la aplicarea tarifelor anunţate de preşedintele Donald Trump, transmit AP şi Reuters.

Comisia Europeană a cerut liderilor din industrie ca în termen de 10 zile să-şi prezinte obiecţiile dacă ei cred că taxarea vreunuia dintre aceste produse le va afecta afacerea.

Săptămâna trecută, Donald Trump a anunţat introducerea unor tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, dar a exceptat Canada şi Mexic şi a oferit posibilitatea excluderii altor aliaţi. Taxele vor intra în vigoare în termen de 15 zile.

UE consideră că ar trebui exceptată şi a respins declaraţiile lui Trump că tarifele sunt necesare pentru securitatea naţională, apreciind că sunt pur şi simplu măsuri protecţioniste.

Sucul de portocale, printre produsele taxate

Lista pregătită de Comisia Europeană include aproximativ 200 de produse importate din SUA, în valoare totală de aproximativ 2,8 miliarde de euro (3,45 miliarde de dolari). Lista include bourbon, pastă de arahide, suc de portocale, afine, diverse tipuri de cereale, precum şi oţel, electrocasnice, bărci, îmbrăcăminte şi produse metalice folosite în construcţii şi în industrie

Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Comerţ, a subliniat că Uniunea Europeană nu este o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite şi se aşteaptă să fie exclusă de la aplicarea tarifelor anunţate de preşedintele Donald Trump, în caz contrar fiind pregătită să adopte măsuri de retorsiune în termen de 90 de zile.

Săptămâna viitoare, Cecilia Malmstrom se va întâlni cu secretarul american pentru Comerţ, Wilbur Ross, pentru a discuta tarifele anunţate de Donald Trump.

CITEȘTE ȘI: Prima reacție a Rusiei, după acuzațiile legate de otrăvirea fostului spion rus în Marea Britanie

Gabriela Firea, despre pregătirile pentru Turneul Final UEFA 2020: „Ne așteptăm să fim vizitați de peste 120000 de turiști”

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top