Connect with us
Prima reacție a Rusiei, după acuzațiile legate de otrăvirea fostului spion rus în Marea Britanie

Externe

Prima reacție a Rusiei, după acuzațiile legate de otrăvirea fostului spion rus în Marea Britanie

După ce Anglia, Franța și Statele Unite au afirmat că Rusia este vinovată de uciderea fostului spion rus și a fiicei sale în Marea Britanie, Rusia a anunţat vineri că a declanşat o anchetă pentru ‘tentativă de asasinat’ asupra fiicei fostului agent dublu rus Serghei Skripal, victimă a otrăvirii alături de tatăl său, la 4 martie, în Marea Britanie.

‘O anchetă pentru tentativă de asasinat asupra cetăţenei ruse Iulia Skripal (…), (tentativă) întreprinsă în Salisbury, Marea Britanie, a fost declanşată la 16 martie‘, a anunţat într-un comunicat Comitetul de anchetă rus, organism plasat sub autoritatea directă a Kremlinului.

Victime ale otrăvirii, Iulia Skripal şi tatăl ei, fostul agent dublu rus Serghei Skripal, au fost spitalizaţi la 4 martie în stare critică la Salisbury, un mic oraş din sud-vestul Marii Britanii.

Londra consideră Rusia responsabilă de această otrăvire şi a anunţat o serie de sancţiuni împotriva Moscovei, care însă respinge ferm orice implicare a sa.

Autorităţile ruse au mai anunţat vineri declanşarea unei anchete şi asupra ‘uciderii’ lui Nikolai Gluşkov, exilat rus în Marea Britanie şi fost aliat al ex-oligarhului devenit opozant în exil Boris Berezovski, descoperit mort în circumstanţe neelucidate, luni la Londra. Potrivit mass-media ruse, trupul neînsufleţit al lui Nikolai Gluşkov avea semne de strangulare.

În urma acestui deces, poliţia britanică a subliniat într-un comunicat că ‘nu deţine dovezi conform cărora ar exista o legătură cu incidentul de la Salisbury’.

În aceste două cazuri, Comitetul de anchetă rus se declară ‘gata să coopereze cu organismele abilitate din Marea Britanie’

CITEȘTE ȘI: Ministrul de externe britanic, acuzații grave la adresa Rusiei. Însuși Putin ar fi dat ordinul să fie otrăvit spionul rus

Donald Trump, despre otrăvirea unui fost spion rus: „Acest act mă duce cu gândul la Rusia”

Theresa May a anunțat expulzarea unor diplomați ruși și suspendarea relațiilor cu Rusia

Emmanuel Macron, avertisment dur: „Condamn cu cea mai mare fermitate acest atac inacceptabil”
Stare de alertă în Marea Britanie! Regatul Unit, sub amenințarea “Bestiei din Est”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top