Comisia juridică din Senat a adoptat raport pozitiv pentru OUG 14

Ultimul update: luni 13 februarie 2017 19:16 Data publicării: luni 13 februarie 2017 19:16
Autor , în Știri

Senatorii au adoptat, în unanimitate, proiectul de Lege de aprobare a OUG 14/2017 prin care a fost abrogată controversata OUG 13/2017.

Şedinţa a fost marcată de mai multe dueluri verbale întrucât preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae (PSD) i-a cerut reprezentantei Ministerului Public să plece de la şedinţa comisiei întrucât nu a fost invitată.

Raportul favorabil a fost dat cu unanimitate de voturi. Textul propriu-zis al OUG 14 a suferit o singură modificare. Astfel, a fost eliminat din textul ordonanţei modificarea a articolului 25 din Codul de Procedură Penală, la propunerea USR.

Citește și: Liviu Dragnea cere adoptarea cât mai rapidă a OUG 14

Proiectul de aprobare a ordonanţei va ajunge, marţi, în şedinţa de plen a Senatului

În cadrul dezbaterilor a apărut un moment mai tensionat în care preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, a cerut reprezentantei Ministerului Public să părăsească şedinţa întrucât nu a fost invitată şi nici nu a ajuns la comisie o adresă referitoare la prezenţa sa.

OUG de abrogare a Ordonanţei de Urgenţă 13, privind modificarea Codurilor penale, a introdus o măsură pentru punerea în acord a legii cu o decizie a Curţii, care solicita eliminarea unei prevederi, care este însăe menţinută în Codul de procedură penală, fiind eliminată litera imediat următoare, care nu are probleme de constituţionalitate.

Sursa: Huff.ro
Știri despre:  
Comentarii