Complicații operație de cezariană – Cazul Andreei Bălan

Ultimul update: joi 21 martie 2019 17:22 Data publicării: joi 21 martie 2019 17:22

Operație de cezariană – complicații și riscuri. Cazul Andreei Bălan atrage atenția asupra acestor pericole la care se supun mamele ce nasc prin cezariană, srie redactia.ro.

Complicațiile în urma operației de cezariană pot apărea chiar în ciuda tehnicii simple și a dexteritatii obstetricianului.

Operația de cezariană, la fel ca și orice intervenție chirurgicală, nu este lipsită de complicații, atât intraoperatorii căt și postoperatorii.

Nașterea prin cezariană trebuie să fie doar o soluție extremă. Viitoarele mămici trebuie să apeleze la această soluție doar atunci când nașterea naturală nu este posibilă sau când poate pune în pericol mama sau fătul.

Practic, complicațiile după nașterea prin cezariană sunt mult mai serioase decât așa zisele avantaje pe care le are aceasta.

Este și cazul Andreei Bălan, care după ce a născut prin cezariană, a ajuns din nou pe masa de operație. Andreea Bălan are din nou probleme de sanatate. Operată din nou rămâne la spital pentru noi intervenții

Trupul femeii este perfect adaptat pentru nașterea vaginală. Fără indicații medicale clare și certe, cezariana nu ar trebui să fie prima opţiune.

Din păcate, numărul femeilor care renunță la posibilitatea nașterii naturale și aleg voluntar operația de cezariană este în continuă creștere.

În principiu operația cezariană este considerată o intervenție relativ sigură. În ciuda acestui lucru s-a dovedit că riscurile pe care le implică pentru mamă și făt sunt mult mai numeroase decât riscul apariției complicațiilor prin naștere naturală, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Copilul născut prin cezariană nu va deţine toate avantajele imunologice și fizice față de bebelușii care vin pe lume natural.

Printre complicațiile operației de cezariană se numără:

Operație de cezariană – Timp mai mare de recuperare

Operația de cezariană necesită un timp mai mare de recuperare față recuperarea după o naștere naturală. Dacă în cazul nașterii naturale, recuperarea femeii se face complet în câteva ore și în cel mult în 48 de ore, în timp ce în cazul operației de cezariană doar prima fază a recuperării durează circa 48 de ore, la care se adaugă alte 2-4 săptămâni de recuperare parțială, iar recuperarea completă poate dura în medie două luni.

Operație de cezariană – Risc de complicaţii

Principalele complicații care pot să apăra după operația de cezariană sunt: infecții uterine, leziuni chirurgicale, pierderi masive de sânge, afectarea vezicii biliare, complicații genitale sau urinare, complicații pulmonare (prin embolie pulmonară – formarea de cheaguri care sunt transportate de vasele de sânge până în plămâni cu blocarea funcției pulmonare) și/sau cardiace, tromboembolism cerebral.

Citeste integral pe redactia.ro.

Sursa: Huff.ro
Știri despre:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *