Connect with us
Secretar de stat din Ministerul Transporturilor, reținut de DNA

Știri

Comunicat oficial DNA – Răspuns la atacurile lui Sebastian Ghiță

Comunicat oficial DNA, prezentat ca răspuns la acuzațiile aduse de Sebastian Ghiță. Documentul a fost redactat în această după-amiază, în urma întâlnirii dintre șeful DIICOT, șeful DNA și procurorul general, Augustin Lazăr.

Comunicat oficial DNA – răspuns pentru Sebastian Ghiță

În cadrul actului se stipulează printre altele:

„Afirmațiile lui Sebastian Ghiță sunt de natură să submineze autoritatea judecătorească și deontologia profesională a magistraţilor. Se dorește decredibilizarea Direcției Naționale Anticorupție și a activității procurorului șef al instituției, precum și a sistemului judiciar în general. Totodată, acțiunile domnului Ghiță au ca scop inducerea în opinia publică a ideii că activitatea procurorilor nu se desfășoară în limitele cadrului legal.”

„Informațiile lansate în spațiul public acreditează ideea că independența și imparțialitatea procurorilor este influențată de persoane cu anumite interese. Mai mult, se accentuează ideea că soluțiile sunt dispuse în mod arbitrar, neavând la bază elemente de probațiune administrate legal.”

Citește și: Kovesi despre înregistrările lui Ghiță: Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar

În finalul comunicatului se precizează importanța intervenției CSM. „Repetarea acestor afirmații tendențioase necesită noi demersuri din partea C.S.M., singurul garant al independenței justiției. Prezența lor constantă în spațiul public accentuează ideea unei funcționări anormale și incorecte a sistemului judiciar. Este intolerabil să se acrediteze ideea că instanțele de judecată și Direcția Națională Anticorupție instrumentează dosarele preferențial și contrar legii.”

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top